Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Vonetize is ’s werelds eerste 4K-streamingapp voor Smart tv’s

Geschreven door
Geplaatst op12 maart 2014, 13:27 CategorieSmart tv's

Met het grote aanbod aan 4K Ultra HD tv’s dat dit jaar op de markt verschijnt is het wachten op 4K-content. Diverse bedrijven en tv-fabrikanten hebben al diensten aangekondigd maar Vonetize is de eerste 4K-streamingdienst voor 4K Smart tv’s die wereldwijd gelanceerd wordt.

Vonetize is een nieuwe dienst die speciaal gericht is op Smart tv’s. Middels een app die in eerste instantie beschikbaar gesteld wordt op 4K tv’s van Samsung kunnen gebruikers 4K-content naar de huiskamer streamen. Volgende week wordt de app wereldwijd gelanceerd waardoor Netflix, een andere dienst die meerdere malen heeft aangegeven vol voor 4K-streaming te gaan, het nakijken heeft.

Met de Vonetize-app op je Smart tv krijg je toegang tot films en series van de grotere filmstudio’s uit Hollywood, waaronder Disney, Warner Bros en Miramax. De content wordt gestreamd in een native 4K-resolutie van 3.840 bij 2.160 pixels en maakt gebruik van HEVC (H.265) compressie. Dit houdt in dat de tv over een HEVC-decoder moet beschikken en er een internetverbinding van minimaal 16Mbps vereist is. 

Vonetize is reeds een grote speler in de markt van apps voor Smart tv’s. Het bedrijf ontwikkelt en onderhoudt apps met video on demand-content voor alle grote Smart tv fabrikanten, waaronder Samsung, LG en Toshiba. Of en wanneer de app met 4K-materiaal op tv’s van andere fabrikanten verschijnt is nog niet duidelijk.

Alle Ultra HD tv’s die in 2014 naar Nederland komen vind je in het 2014 home cinema overzicht.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.