Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony verkoopt 6 miljoen PlayStation 4 consoles

Geschreven door
Geplaatst op4 maart 2014, 13:54 CategorieGaming

Sinds afgelopen week is de nieuwe PlayStation 4 gameconsole te koop in het thuisland van Sony, Japan. Dit heeft de verkoopcijfers een flinke duw in de rug gegeven want volgens Sony zijn er inmiddels 6 miljoen consoles over de toonbank gegaan.

De Sony PlayStation 4 werd halverwege november van vorig jaar uitgebracht in onder meer de Verenigde Staten en Europa. Op 8 februari liet Sony weten dat er wereldwijd 5,3 miljoen stuks van de PS4 verkocht waren. Sinds afgelopen week kan men ook in Japan voor de console naar de winkel en dat heeft binnen 48 uur voor 322.000 verkochte exemplaren gezorgd, aldus Sony.

Microsoft liet eind januari weten dat er tot die datum 3,9 miljoen exemplaren van de Xbox One, de belangrijkste concurrent van de PlayStation 4, verkocht waren. De kans dat de voorsprong van Sony alleen maar vergroot wordt in de komende maanden is groot want de Xbox One van Microsoft is nog steeds in veel regio’s niet te koop. Ook in Nederland en België moet de console nog verschijnen en Microsoft kan nog niet zeggen wanneer dit gebeurt.

Lees meer over drie redenen om de PS4 voor je home cinema systeem te kopen.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.