Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony lanceert MAP-S1 multi-audiospeler met high-res audio

Geschreven door
Geplaatst op31 maart 2014, 11:14 CategorieReceivers

Sony zet in 2014 vol in op high-res audio. De Japanse fabrikant lanceert onder meer AV-receivers, home cinema systemen en Blu-ray spelers met ondersteuning voor hoge resolutie audio. Daarnaast komt Sony met de nieuwe MAP-S1 multi-audiospeler.

Sony MAP-S1 multi-audiospeler

De Sony MAP-S1 multi-audiospeler beschikt over een 100 Watt versterker, een tuner en een cd-speler in een slank ontwerp. Op dit compacte apparaat hoeven alleen nog speakers aangesloten te worden voor een hoge resolutie audio-ervaring. Zo kan de MAP-S1 aangesloten worden op de nieuwe hoge resolutie SS-HW1-speakers van Sony.

Deze compacte speakers zijn afgestemd om het beste uit hoge resolutie audiobronnen te halen. De woofer van 13 cm heeft een conus van MRC-vezel (Mica Reinforced Cellular) die licht en stevig is, waardoor ongewenste resonantie en kleuring wordt onderdrukt. De WD-supertweeter (Wide Dispersion) produceert nog hogere frequenties.

Sony-MAP-S1

De MAP-S1 speelt naast hoge resolutie audio ook mp3 en muziek van verschillende andere bronnen en aangesloten audio-apparaten af. De HX S-Master-versterker vermindert volgens de Japanse fabrikant ruis en vervorming, terwijl DSEE HX de bestaande muziekcollectie, waaronder gecomprimeerde bestanden en cd’s, upscaled naar een kwaliteit die beter is dan die van cd’s.

Het is mogelijk muziek via het thuisnetwerk vanaf een pc of internetdiensten zoals Spotify en Music Unlimited te streamen. Ook kun je een USB-station aansluiten of verbinding maken met een smartphone via de kabel, Bluetooth of Apple AirPlay. De draadloze koppeling kan gemaakt worden middels NFC.

Prijs en beschikbaarheid

De Sony MAP-S1 is vanaf mei 2014 te koop voor een adviesprijs van 799 euro. De SS-CS5 krijgt een adviesprijs van 199 euro mee.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.