Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sharp lanceert UQ10-serie lcd led tv’s met Quattron Pro-technologie

Geschreven door
Geplaatst op31 maart 2014, 13:23 CategorieLcd en led tv's

Tijdens CES 2014 zagen we ze al voorbij komen en vandaag zijn de nieuwe Quattron Pro lcd tv’s van Sharp ook officieel in Nederland gelanceerd. De UQ10-serie bestaat uit LC-60UQ10EN, LC-70UQ10EN en LC-80UQ10EN.

Sharp Quattron Pro

Sharp introduceert dit jaar weer een groot aantal lcd led tv’s in Nederland, waaronder modellen met een 4K Ultra HD-resolutie en modellen met een Full HD-resolutie. Sharp heeft echter ook tv’s ontwikkeld die meer details dan Full HD kunnen weergeven maar niet over een 4K-paneel beschikken. Deze tv’s zijn uitgerust met de zogenaamde Quattron Pro-technologie.

Door het gebruik van subpixels bieden dan modellen in de nieuwe Sharp UQ10-serie een 2,5 maal hogere resolutie dan Full HD en, volgens de fabrikant, meer kleurnuances dankzij de toevoeging van een extra gele subpixel. Het Quattron Pro-paneel beschikt over 2,5 maal zoveel subpixels als een normaal HD-paneel en kan daardoor volgens Sharp meer details weergeven. Lees meer over de Quattron Pro-technologie.

Sharp-UQ10-serie-Quattron-Pro-2

Unieke feature is dat deze tv’s ook 4K Ultra HD-content kunnen weergeven. De tv’s accepteren de hoge resolutie maar geven deze content niet in een resolutie van 3.840 bij 2.160 pixels weer. Ook content in een lagere resolutie wordt in hogere kwaliteit weergegeven door de Smart Upscale-technologie van Quattron Pro.

Zoals de naam al doet vermoeden zijn de tv’s in de UQ1–serie ook uitgerust met de Quattron vierkleurentechnologie (RGBY), waarbij een gele subpixel is toegevoegd aan de standaard RGB-pixel. Hierdoor is het volgens de fabrikant mogelijk meer dan een miljard kleurnuances te reproduceren. De verschillen zijn vooral zichtbaar bij goud en geel, groen en blauw en de bruintinten. 

THX

De Sharp UQ10-serie tv’s zijn daarnaast voorzien van een THX-certificaat. Dit houdt in dat de modellen diverse tests door THX hebben doorstaan en content kunnen weergeven zoals het door de filmmaker bedoeld is. Op het moment van lancering zijn de UQ10-serie tv’s de enige Full HD lcd led tv’s met THX-gecertificeerd scherm.

Sharp-UQ10-serie-Quattron-Pro-3

Slimme functies

Naast geavanceerde beeldtechnieken is natuurlijk ook gedacht aan diverse slimme features. Zo beschikken de tv’s over een ingebouwde WiFi-module waardoor draadloos verbinding met het internet en het thuisnetwerk gemaakt kan worden. Hiermee krijg je ook toegang tot het AQUOS Net+ Smart tv-platform met diverse applicaties. De tv’s kunnen daarbij bediend worden met de nieuwe AQUOS Remote Lite-app voor tablets en smartphones. Op de afstandsbediening is een aparte Netflix-button toegevoegd waarmee de Netflix-applicatie te openen is.

Prijs en beschikbaarheid

De Sharp UQ10-serie is verkrijgbaar in een 60-, 70- en 80-inch model. De Quattron Pro-serie modellen zijn de LC-60UQ10EN, LC-70UQ10EN en LC-80UQ10EN. Deze tv’s zijn vanaf nu verkrijgbaar voor een adviesprijs van respectievelijk 2.199,00 euro, 3.999,00 euro en 7.299,00 euro. • Delen:

Reacties

 1. peter vb
  31 maart, 2014 om 17:42

  Een 60 inch thx voor maar 2200€. Is niet duur.

 2. FK
  31 maart, 2014 om 21:54

  Zit men nu echt op 70/80 inch te wachten? Paar jaar geleden waren we nog tevreden met 55cm beeldbuis 😉 nu zou ik zelf graag een 50/55 inch ophangen maar, voor nog groter beeld schaf je toch voor 3K een extreem goed projector aan.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.