Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Samsung 2014 Blu-ray speler line-up met BD-H6500 topmodel

Geschreven door
Geplaatst op25 maart 2014, 17:51 CategorieBlu-ray

Samsung brengt dit jaar niet alleen een complete lcd led tv line-up en een complete 4K Ultra HD tv line-up naar Nederland. De Koreaanse fabrikant introduceert ook drie nieuwe Blu-ray spelers. Samsung heeft deze week de BD-H6500, BD-H5900 en BD-H5500 aangekondigd. De BD-F7500 die vorig jaar gelanceerd werd blijft ook dit jaar te koop.

Samsung 2014 Blu-ray spelers

Het topmodel voor 2014, naast de vorig jaar gelanceerde BD-F7500, is de BD-H6500. Dit is een Blu-ray speler die qua design veel weg heeft van de vorig jaar gelanceerde BD-F6500. Onder de motorkap is er echter het een en ander vernieuwd. Zo beschikt de BD-H6500 over de UHD Picture Processor waarmee lage resolutie content opgeschaald kan worden naar de hoge 4K Ultra HD-resolutie. De speler is echter niet voorzien van een HDMI 2.0-poort maar een HDMI 1.4a-poort.

De speler is ook voorzien van diverse netwerkmogelijkheden dankzij de ingebouwde WiFi-module. Zo kan content middels DLNA uit het thuisnetwerk gestreamd worden, krijg je toegang tot apps via de Smart Hub en kun je surfen op het internet middels de web browser. Ook beschikt de BD-H6500 over AllShare Cast en AllShare Play waarmee content gedeeld kan worden met smartphones en tablets.

De BD-H6500 kan omgaan met zowel 2D als 3D Blu-ray discs, CD’s, DVD’s en een groot aantal digitale bestandsformaten. Zo is er ondersteuning voor onder meer MKV, DivX Plus HD, MKV 3D SBS, MPO, WMA, MP3, AVI, HD WMV, XviD, AAC, AVCHD, TS en M2T. Bestanden kunnen via het thuisnetwerk of een aangesloten usb-stick/schijf afgespeeld worden.

Een stapje lager vinden we de BD-H5900, een Blu-ray speler die het zonder de UHD upscaler moet doen maar wel over 3D-weergave beschikt. Ook is deze speler niet uitgerust met toegang tot de Smart Hub maar kan wel de Opera TV Store gebruikt worden, en is er geen ondersteuning voor AllShare. Voor de audiofanaten is het belangrijk te weten dat dit model geen decoder voor DTS-HD Master Audio en DTS-HD High Resolution Audio heeft. Het uitsturen van bitstream DTS-HD audio is wel mogelijk.

De BD-H5500 is het instapmodel en moet het ten opzichte van de BD-H5900 onder meer stellen zonder de ingebouwde WiFi-module, de Screen Mirroring-functie en WiFi-Direct. Wel is er nog steeds ondersteuning voor 3D Blu-ray aanwezig. Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste specificaties. Alle drie de spelers moeten vanaf eind maart in Nederland te koop zijn.

Samsung BD-F7500

Lees ook onze Samsung BD-F7500 Blu-ray speler review.

 • Touch knoppen
 • 3D Blu-ray-ondersteuning
 • 4K Upscaling
 • CD ripping
 • Samsung Smart Hub
 • Smartphone remote app
 • Web browser
 • Anynet+
 • USB-poort
 • Ingebouwd wifi
 • DLNA
 • AllShare
 • WiDi
 • Wi-Fi Direct
 • Twee HDMI uitgangen
 • Optische audio uitgang
 • Analoge 7.1-kanaals output
 • Prijs: 299 euro (al goedkoper te krijgen)

Samsung-BD-F7500

Samsung BD-H6500

Lees ook onze Samsung BD-H6500 review.

 • Blu-ray speler met 3D-weergave
 • 4K-upscaling
 • Smart Hub
 • Web browser
 • AllShare Cast en AllShare Play
 • CD rippen naar USB
 • Ultra Fast Play (Quick Start)
 • 1 x HDMI-CEC
 • Deep Color en xvYCC
 • USB 2.0
 • Multi-room Link
 • Optische uitgang
 • Coaxiale uitgang
 • Ethernet en WiFi
 • Screen Mirroring
 • WiFi Direct
 • Remote-app
 • Prijs: 179 euro

Samsung-BD-H6500

Samsung BD-H5900

 • Blu-ray speler met 3D-weergave
 • Opera TV Store
 • CD rippen naar USB
 • Ultra Fast Play (Quick Start)
 • 1 x HDMI-CEC
 • Deep Color en xvYCC
 • USB 2.0
 • Coaxiale uitgang
 • Ethernet en WiFi
 • Screen Mirroring
 • WiFi Direct
 • Prijs: 129 euro

Samsung-BD-H5900

Samsung BD-H5500

 • Blu-ray speler met 3D-weergave
 • Opera TV Store
 • CD rippen naar USB
 • 1 x HDMI-CEC
 • USB 2.0
 • Coaxiale uitgang
 • Ethernet
 • Prijs: 99 euro

Samsung-BD-H5500

Meer informatie

Bekijk ook de volledige Samsung 2014 lcd led tv line-up en de Samsung 2014 UHD tv line-up. Een overzicht van alle andere home cinema producten die Samsung dit jaar naar Nederland brengt vind je in het 2014 home cinema overzicht.

 • Delen:

Reacties

 1. Pieter
  26 maart, 2014 om 10:34

  Die specs kloppen niet. Samsung kan nog niet eens de goede specs vrij gegeven. Deze Blu-ray spelers ondersteunen gewoon DTS-HD Master Audio. Handleiding geeft dit ook aan. Wat heb je anders aan deze Blu-ray spelers, als ze geen DTS-HD Master Audio ondersteunen? DTS-HD MA is standaard.

  -De H6500 heeft een dual core processor
  -H5900/H5500 alleen single core

  • Martijn Chel
   26 maart, 2014 om 10:36

   Dit zijn de specs die direct uit de documenten van Samsung zelf komen (officieel van het bedrijf ontvangen) en ik mag er dus van uitgaan dat die kloppen. Ik kan er dus niks anders van maken. Het gaat overigens over DTS-HD decoding, bitstream wordt wel ondersteund.

 2. Pieter
  26 maart, 2014 om 11:13

  Bitstream is inderdaad mogelijk. Vind het wel een beetje goedkoop. Mijn oude Samsung speler uit 2010 kan nog beter met de PCM mogelijkheden omgaan. Zeker als je commentaren en sommige menu geluidjes wilt behouden, moet je voor PCM gaan of de boel her-coderen naar DTS.

  LG heeft trouwens haar nieuwe Blu-ray spelers ook op de website gezet. 🙂

  http://www.lg.com/nl/blu-ray-spelers

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.