Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Pioneer lanceert eerste receivers met HDMI 2.0-poorten

Geschreven door
Geplaatst op12 maart 2014, 16:36 CategorieReceivers

Pioneer heeft vandaag in de VS de eerste receivers met HDMI 2.0-ondersteuning aangekondigd. De nieuwe receivers zijn de VSX-824-K, VSX-1024-K, VSX-1124-K, Elite VSX-44 en Elite VSX-80.

Pioneer 2014 AV receivers

HDMI 2.0 werd afgelopen september aangekondigd als opvolger van HDMI 1.4a. De nieuwste HDMI-versie biedt onder meer ondersteuning voor 4K-materiaal met hogere frame rates, een groter kleurbereik, maximaal 32 audiokanalen en cinema-scope 21:9 beeld. Met name voor diegenen die voor een 4K Ultra HD tv willen gaan mag een receiver met HDMI 2.0-ondersteuning niet ontbreken.

Alle vijf de nieuwe receivers bieden de mogelijkheid om 4K-materiaal door te sturen met 60 frames per seconde. Daarnaast bieden de HDMI-poorten ondersteuning voor 3D-materiaal, Audio Return Channel en standby pass-through. Ook is één van de HDMI-inputs voorzien van MHL-ondersteuning wat het mogelijk maakt om het beeld van een smartphone of tablet direct op tv weer te geven. De VSX-1124-K en Elite VSX-80 voegen hier upscaling naar 4K-resolutie en een extra HDMI-uitgang aan toe.

Pioneer-VSX-80

Ale receivers beschikken over ondersteuning voor Dolby TrueHD en DTS-HD Master Audio weergave, maar alleen de VSX-1024-K, VSX-1124-K en Elite VSX-80 zijn voorzien van ondersteuning voor Dolby ProLogic IIz. De VSX-1124-K en Elite VSX-80 bieden daarnaast de ondersteuning voor DTS Neo:X. Deze modellen beschikken over ESS SABRE Premiere Audio ES9006S DACs voor een optimale audioweergave.

Voor een kalibratie van de receiver zijn de modellen uitegrust met Pioneer’s MCACC-systeem. Hiermee is het mogelijk een microfoon in de ruimte te plaatsen en de receiver zichzelf te laten afstellen aan de hand van de akoestiek van de ruimte. Voor het streamen van content beschikken de receivers onder meer over Apple’s AirPlay, DLNA-ondersteuning en toegang tot internet radiostations. Een iOS-apparaat kan ook fysiek aangesloten worden op de USB-poort aan de voorzijde. Zoals bij veel nieuwe receivers kunnen de modellen van Pioneer bediend worden middels een applicatie voor smartphones en tablets.

Pioneer-VSX-1124

De VSX-824-K is de enige 5.2-kanaals receiver en biedt een vermogen van 80 Watt per kanaal (20-20KHz, 2chd, 0.08% THD, 8 Ohm). De overige modellen zijn 7.2-kanaals receivers met een vermogen van 80 tot 90 Watt per kanaal.

Prijs en beschikbaarheid

De Pioneer VSX-824-K, VSX-1024-K, VSX-1124-K, Elite VSX-44 en Elite VSX-80 moeten binnenkort in de VS verschijnen voor prijzen variërend van 399 dollar tot 699 dollar. De receivers komen ook naar Nederland maar over de prijs en beschikbaarheid is nog niks bekend.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.