Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Panasonic verwacht voor eind 2014 voldoende 4K-content

Geschreven door
Geplaatst op20 maart 2014, 11:57 CategorieLcd en led tv's

Panasonic is één van de fabrikanten die dit jaar nieuwe 4K Ultra HD tv’s op de markt brengt. Het Japanse bedrijf heeft de productie van plasma tv’s stopgezet en ook 3D krijgt weinig aandacht meer. Panasonic zet daarom vol in op 4K Ultra HD en verwacht dat we voor het einde van dit jaar voldoende 4K-content tot onze beschikking hebben.

Nagenoeg alle grotere tv-fabrikanten hebben 4K Ultra HD tv’s voor 2014 aangekondigd. De verwachting is dat de goedkoopste modellen voor ongeveer 2.000 euro in de winkels liggen en dus wordt de 4K-resolutie ook voor de gemiddelde consument aantrekkelijk. Maar, om deze ontwikkeling te laten slagen is het belangrijk dat er voldoende content beschikbaar is om ook daadwerkelijk van de hogere resolutie te kunnen genieten.

In een interview met Trustedreviews laat Panasonic weten dat 4K Ultra HD een ander verhaal is dan 3D. De 3D-hype is zo goed als over en heeft niet datgene kunnen brengen dat fabrikanten verwachtten. De belangrijkste reden hiervoor is volgens Panasonic het gebrek aan steun, zowel op het gebied van hardware als op het gebied van software. Panasonic verwacht dat meer bedrijven achter 4K gaan staan en dat we snel een strijd gaan zien tussen serviceproviders en omroepen om 4K-content naar de huiskamer te brengen.

Volgens Panasonic is het vrij eenvoudig om consumenten te overtuigen van het feit dat 4K hetgeen is waar we op het gebied van tv niet omheen kunnen. Wanneer een consument het verschil in beeldkwaliteit tussen een Full HD- en een 4K-film ziet is het duidelijk dat 4K de toekomst is, aldus Panasonic. De Japanse fabrikant verwacht dat we snel meer content in 4K-resolutie gaan zien. De belangrijkste drijfveer voor de acceptatie van 4K is volgens Panasonic sport, maar ook de snelle ontwikkeling van diensten als Netflix komt de acceptatie van 4K ten goede. Panasonic heeft ook zelf een 4K-kanaal voor zijn Ultra HD tv’s gelanceerd.

Een overzicht van alle 4K Ultra HD tv’s die dit jaar in Nederland gelanceerd worden vind je in het 2014 home cinema overzicht.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.