Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Panasonic lanceert SC-HTE180 speakerboard voor flatscreen tv’s

Geschreven door
Geplaatst op25 maart 2014, 13:03 CategorieHome cinema sets

Naast onder meer 4K home cinema systemen en nieuwe soundbars introduceert Panasonic in 2014 de nieuwe SC-HTE180. Deze speaker, door Panasonic omgedoopt tot speakerboard, kan onder een tv geplaatst worden en moet de geluidskwaliteit van de veelal matige speakers van flatscreen tv’s verbeteren.

Panasonic SC-HTE180 speakerboard

We hebben in 2013 al een groot aantal speakerboards – elke fabrikant geeft er een eigen naam aan – voorbij zien komen en de trend zit zich door in 2014. Panasonic brengt met de SC-HTE180 de opvolger van het vorig jaar gelanceerde speakerboard naar Nederland. Dit model moet volgens de Japanse fabrikant voor een nog indrukwekkendere audio-ervaring zorgen.

SC-HTE180-Panasonic

Het nieuwe speakerboard is ontwikkeld voor tv’s van 42- tot 50-inch en beschikt over twee geïntegreerde subwoofers. De H. Bass-geluidverwerkingstechnologie van Panasonic moet bijdragen aan de kwaliteit van de dynamische bastonen. Deze technologie staat volgens de Japanse fabrikant garant voor diepe en robuuste bassen.  Ook beschikt het SC-HTE180 speakerboard over de door Panasonic ontwikkelde ‘Clear-Mode Dialog’-functie. Hierdoor geeft het speakerboard de indruk dat het geluid uit het midden van het beeldscherm komt in plaats van onder de tv. Dialogen zijn hierdoor volgens Panasonic beter verstaanbaar.

De SC-HTE180 biedt ook een aantal slimme connectiviteits- en netwerkfuncties. Door de HDMI-ingang zijn er minder kabels nodig voor de installatie en daarnaast is de SC-HTE180 geschikt voor zowel Bluetooth als NFC. Hierdoor kan er een Bluetooth-verbinding tot stand worden gebracht door simpelweg het betreffende deel op het speakerboard aan te raken met een NFC-compatibele tablet of smartphone of door draadloos verbinding te maken via Bluetooth met een Bluetooth-compatibele tv.

SC-HTE180-Panasonic-2

Het slanke SC-HTE180 speakerboard is 70 cm breed en 6 cm hoog. Het is uitgevoerd in geborsteld metaal met een krasvrije deklaag en is beschikbaar in zilver en zwart.

Prijs en beschikbaarheid

De SC-HTE180 is leverbaar in het zilver en zwart vanaf midden april 2014 voor een adviesprijs van 329 euro.Meer informatie

Panasonic heeft ook nieuwe hdtv’s voor 2014 aangekondigd. Alle modellen, specificaties en prijzen vind je in de Panasonic 2014 lcd led tv line-up. De overige home cinema producten van de Japanse fabrikant, waaronder de Blu-ray spelers en 5.1-kanaals home cinema systemen, zijn te vinden in het 2014 home cinema overzicht.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.