Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Onkyo lanceert TX-NR535 en TX-NR636 receivers met 4K-ondersteuning

Geschreven door
Geplaatst op17 maart 2014, 13:49 CategorieReceivers

Onkyo heeft de eerste twee modellen van de 2014 AV receiver line-up aangekondigd. Het bedrijf introduceert de TX-NR535 en TX-NR636, twee receivers met ondersteuning voor 4K-materiaal en rijkelijk uitgerust met features.

Onkyo TX-NR535 en TX-NR636

De Onkyo TX-NR535 is een 5.2-kanaals receiver en de TX-NR636 is een 7.2-kanaals receiver. Beide modellen beschikken over HDMI 2.0-poorten met ondersteuning voor 4K-materiaal met een 60Hz refresh rate. Ook zijn de receivers voorzien van ingebouwd WiFi en streaming middels Bluetooth. De TX-NR636 is de eerste receiver met ondersteuning voor HDCP 2.2, de DRM beveiligingsstandaard die gebruikt zal worden voor toekomstige 4K-films en -uitzendingen. HD-content wordt door de TX-NR636 opgeschaald naar 4K-resolutie middels een Qdeo-processor.

Onkyo heeft de receivers voorzien van ondersteuning voor high-resolution audioformaten, waaronder DSD; 192 Khz/24-bit FLAC en WAV; en ALAC tot 96 KHz/24-bit. Middels de gratis Onkyo remote-app voor iOS en Android en een DLNA-verbinding kunnen high-res nummers uit het netwerk gezocht en afgespeeld worden. Muziek kan daarnaast ook vanaf het interne opslaggeheugen van tablets en smartphones en via online muziekdiensten als Spotify weergegeven worden. Ondersteuning voor Spotify Connect wordt later dit jaar middels een firmware-update toegevoegd.

Onkyo-TX-NR636

Eén van de belangrijkste eigenschappen van een receiver is natuurlijk de audiokwaliteit. Onkyo geeft aan veel aandacht besteed te hebben aan de bouw en architectuur van de nieuwe receivers. Een speciaal ontwikkelde transformator, extra grote condensatoren en discrete versterkers moeten voor een optimale audioweergave zorgen. De TX-NR636 beschikt daarnaast over Onkyo’s Three-Stage Inverted Darlington Circuitry voor de front- en center-kanalen. Vanzelfsprekend is er ondersteuning voor de hoge resolutie audioformaten als DTS-HD Master Audio en Dolby TrueHD. Op de TX-NR636 zijn twee in plaats van één 32-bit DSP engines te vinden voor de verwerking van hoge resolutie audio.

De kalibratie en instelling van de receivers is volgens Onkyo een fluitje van een cent middels het AccuEQ-systeem. Hiermee worden de optimale afstellingen bepaald aan de hand van de akoestiek van de ruimte. On-screen menu’s worden over het beeld van HDMI-bronnen gelegd waardoor aanpassingen gedaan kunnen worden zonder het bekeken programma te onderbreken. Alle belangrijke functies zijn daarnaast beschikbaar via de Remote-app van Onkyo.

Onkyo-TX-NR535

 

De TX-NR636 is voorzien van zes HDMI-ingangen aan de achterzijde, een HDMI-ingang met MHL-ondersteuning aan de voorzijde en twee HDMI-uitgangen aan de achterzijde. Ook is er een MM phono-aansluiting en zijn Powered Zone 2 terminals voor multi-room audio. De surround back-kanalen kunnen gebruikt worden voor bi-amping van de frontspeakers. De TX-NR535 beschikt over zes HDMI 2.0-poorten aan de achterzijde en één HDMI-uitgang. Beide receivers zijn voorzien van een USB-poort met ondersteuning voor hoge resolutie audiobestanden.

Prijs en beschikbaarheid

De Onkyo TX-NR636 en TX-NR535 moeten vanaf begin april in de winkels liggen voor een prijs van respectievelijk 599 euro en 499 euro.

 • Delen:

Reacties

 1. richard de vreede
  11 november, 2014 om 16:49

  Hallo,
  Dit is een leuke opsomming uit de catalogus, maar wat ik altijd mis is de chip welke gebruikt is is, merk condensatoren. Die bitrate zegt niets. Nu is dit geen echte review, maar echte reviews worden door geen enkel blad gegeven, ik zie nooit de binnekant.
  Uiteraard zit hier niets duurs in, maar ik ben ir micro-elektronica , maar hoeveel weken ik letterlijk bezig ben, de slechte componenten eruit te halen, omdat reviewers niet in een unit kijken en volgens mij de meeste ict’er of journalist zijn, zonder echte kennis. Alleen geven ze een produkt dan wel een prijs…. Een auto koop je ook niet ,zonder te weten welke motor en interieur ed erin zit.

  • Martijn Chel
   11 november, 2014 om 17:23

   Dan zit je op de verkeerde site 🙂 Bovendien weten we die informatie niet wanneer het persbericht uitgestuurd wordt.

  • peter
   16 november, 2014 om 11:35

   Beste Richard,het gaat mij erom dat ik een goede geluidsbeleving ervaar met de juiste boxen en dat ik het moeiteloos kan bedienen zonder dat ik een raketgeleerde moet zijn om het te kunnen bedienen of in te stellen om er geluid uit te krijgen.
   dat er mindere presterende componenten in zitten dat zie je al aan de prijs maar dat doet er eigenlijk niet toe het gaat tenslotte om de gebruikers en luister ervaring en niet over de freak ervaring.
   En wat kennis betreft hebben de meeste gebruikers er geen kaas van gegeten en dat geeft niet als ze er maar plezier aan beleven.

   • Tim
    20 november, 2014 om 19:56

    Wat kan jij goed huilen zeg.
    Daarnaast spreek je jezelf tegen, eerst wil je alle heel erg specifieke dingen weten en daarna zeg je ” dat ik het moeiteloos kan bedienen zonder dat ik een raketgeleerde moet zijn ”
    Beetje raar, als je het zo graag geen goedkope “rotzooi” wilt waarom zit je dan uberaupt in deze prijscategorie aan te kijken.

 2. Peter
  02 januari, 2015 om 23:27

  €600 adviesprijs vind ik nou geen reden om aan te nemen dat er goedkope onderdelen gebruikt zijn. Het is gewoon een smak geld, dat een gemiddeld gezin niet zal uitgeven. Maar die kopen sowieso geen losse componenten.

 3. martijn
  10 januari, 2015 om 11:47

  Hallo Martijn, is het met deze receiver mogelijk om video bestanden van mijn Nas direct op tv af te spelen of moet er dan nog een mediaplayer tussen?

  • Gerard
   21 januari, 2015 om 19:40

   Martijn,

   Er moet nog steeds een mediaplayer tussen. Ikzelf gebruik een smart-tv dongle. werkt prima. Dus: NAS==>Smart-TV dongle==>TR636==>TV

 4. brigitte
  27 mei, 2015 om 0:20

  wij hebben de 636 gekocht maar blijf 1 probleem houden als ik hem aanzet springt die naar 5 sec weer op tv/cd terwijl ik eigenlijk wil dat die gewoon opstart met de verbinding van humax

  en er zit geen cd op aangesloten we gebruiken hem alleen voor de tv / Casema hd / ps4
  en alles zit via hdmi iemand een idee hoe ik dat kan verandere in het boekje kan ik niets vinden hierover

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.