Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Meer bandbreedte voor Netflix-klanten met UPC

Geschreven door
Geplaatst op14 maart 2014, 14:48 CategorieStreamingdiensten

Wanneer je een abonnement op video on demand-dienst Netflix hebt en klant bij UPC bent dan heb je inmiddels meer bandbreedte tot je beschikking. De internetprovider loopt echter nog steeds achter op de concurrentie.

Netflix is één van de meest populaire video on demand-diensten in Nederland en maakt het mogelijk om onbeperkt naar films, series en documentaires te kijken voor een bedrag van 7,99 euro per maand. Voor het streamen van hoge kwaliteit video’s is veel bandbreedte nodig en UPC komt daarom klanten deels tegemoet.

UPC heeft klanten met een Netflix-abonnement sinds afgelopen maand meer bandbreedte toebedeeld. Het bedrijf heeft de gemiddelde bandbreedte voor streaming via Netflix van 2,9Mbps verhoogd naar 3,26Mbps. 

Hoewel een verhoging altijd beter is betekent dit niet dat klanten van UPC nu voorop lopen. Onder meer Ziggo en Caiway bieden een hogere bandbreedte voor het streamen van Netflix-video’s. UPC is met deze wijziging wel op gelijke hoogte met KPN gekomen.

Netflix heeft al meerdere malen aangegeven dit jaar te beginnen met het streamen van 4K-content. Voor video’s met deze resolutie van 3.840 bij 2.160 pixels is echter nog meer bandbreedte vereist. De dienst gaf onlangs nog aan een internetverbinding van minimaal 15Mbps aan te raden voor 4K-materiaal.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.