Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Magnat lanceert nieuwe Quantum Edelstein speakers

Geschreven door
Geplaatst op27 maart 2014, 15:11 CategorieLuidsprekers

Luidsprekerfabrikant Magnat introduceert een nieuwe boekenplank luidspreker. De Quantum Edelstein speaker is ontworpen met een edelsteen in gedachten, aldus het bedrijf. Naast een fraai uiterlijk moet de speaker een indrukwekkende geluidskwaliteit bieden.

De combinatie van glas en aluminium geeft de Edelstein niet alleen zijn zogenaamde ‘diamond look’. Door het toevoegen van een extra zware bodem is de kast volgens de fabrikant akoestisch stil. Dit zorgt ervoor dat zowel de speaker als het meubel waarop deze geplaatst wordt niet mee trillen met het geluid.

De behuizing van de speaker is vervaardigd van MDF en afgewerkt in een hoogglans finish. De schuine randen rond de units zorgen er volgens Magnat niet alleen voor dat het geluidsbeeld breed wordt geplaatst, maar laat tegelijkertijd de speakers contrasteren met het geborsteld aluminium front paneel. 

Magnat Quantum Edelstein speakers-2

Voor dit 2-weg bass reflex systeem is een 110 mm mid/laag-unit gebruikt waarvan de conus bestaat uit een ‘aluminium/ceramic  sandwich’. Deze combinatie is uiterst stijf waardoor het mid/laag gedetailleerd en nauwkeurig kan worden weergegeven. De 25 mm dome tweeter kan hoge tonen tot 50.000Hz weergeven.

De bass reflex poort heeft verhoudingsgewijs een grote opening en heeft een speciale coating gekregen, zodat de lage tonen gehoormatig goed te volgen zijn en tot 34Hz doorlopen. De speakers kunnen worden aangesloten met ‘banana plugs’of ‘spades’.

De Quantum Edelstein speakers van Magnat zijn verkrijgbaar in de kleuren hoogglans wit of hoogglans zwart. De adviesprijs bedraagt 349 euro per speaker.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.