Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Lenovo Smart tv’s te upgraden met krachtigere chip en meer werkgeheugen

Geschreven door
Geplaatst op26 maart 2014, 15:28 CategorieSmart tv's

Lenovo heeft deze week nieuwe Smart tv’s aangekondigd die door de gebruiker voorzien kunnen worden van een upgrade. Zo is het mogelijk een krachtigere processor of meer werkgeheugen toe te voegen.

Lenovo staat in Nederland nog niet bekend om zijn tv’s maar het bedrijf investeert fors in de ontwikkeling van interessante modellen. In Azië brengt de fabrikant dit jaar verschillende nieuwe tv’s op de markt, waaronder een ‘betaalbare’ 4K Ultra HD tv die we vorige week voorbij zagen komen en Smart tv’s die door de gebruiker geüpgraded kunnen worden. 

De nieuwe Terminator S9 Smart tv’s met Android van Lenovo beschikken over uitbreidingsmogelijkheden middels zogenaamde Smart Card-modules. Deze modules bieden de mogelijkheid om een nieuwe Android-versie, een krachtigere Nvidia Tegra K1-processor of meer werkgeheugen aan de tv toe te voegen. De Smart Card-module is te vergelijken met de Smart Evolution Kit van Samsung. Ook deze kan achterop een tv aangesloten worden om nieuwe hardware en software toe te voegen.

De Smart Card Module die Lenovo reeds getoond heeft beschikt over Android 4.4 KitKat software, een krachtige Nvidia Tegra K1-processor, een usb-poort en een SD-kaartlezer. Daarnaast wordt een Bluetooth-afstandsbediening meegeleverd. Deze biedt onder meer de mogelijkheid de tv te bedienen middels handgebaren. De Smart Card Module krijgt een omgerekende prijs van 120 euro mee. De nieuwe Smart tv’s van Lenovo verschijnen echter voorlopig alleen in Azië op de markt.

  • Delen:

Reacties

  1. koorstra
    01 januari, 2020 om 17:27

    waar kan ik samsung dvd BD-H6500 kopen gr l.koorstra

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.