Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Lenovo komt met 4K Ultra HD tv voor een ‘schokkende’ prijs

Geschreven door
Geplaatst op19 maart 2014, 11:13 CategorieLcd en led tv's

Als we het over Lenovo hebben dan denk je wellicht niet meteen aan tv’s maar het bedrijf wil ook op dit gebied gaan meespelen. Lenovo komt binnenkort met zijn eerste 4K Ultra HD tv die voor een ‘schokkende’ prijs in markt gezet wordt.

De nieuwe tv van Lenovo is nog niet officieel gelanceerd maar via een blog van het bedrijf worden er al wel wat specificaties gedeeld. De tv heeft een formaat van 50-inch en is voorzien van een 4K-resolutie van 3.840 bij 2.160 pixels.

Verder is de tv het eerste apparaat ter wereld dat voorzien wordt van Nvidia’s nieuwe Tegra K1-processor. Deze chip zien we nog niet eens in smartphones en tablets terug. De processor wordt gebruikt voor een optimale weergave van video en het aansturen van diverse Smart tv-functies.

Lenovo-4K-tv

De 4K Ultra HD tv wordt in een rode en een groene variant gelanceerd en komt met “de gevoeligste muis/afstandsbediening ter wereld”. Een lanceerdatum is helaas nog niet bekend maar Lenovo geeft aan snel meer informatie te zullen vrijgeven.

Het enige dat we wel weten is dat de prijs ‘shocking’ is. Laten we er maar van uitgaan dat dit positief bedoeld is. Of de tv ook in de Nederlandse schappen komt te liggen is niet duidelijk.

Bekijk alle 4K Ultra HD tv’s die dit jaar naar Nederland komen in ons 2014 home cinema overzicht.

  • Delen:

Reacties

  1. mutiara
    19 maart, 2014 om 18:48

    Das interessant; vraag me alleen af hoe de beeldkwaliteit is bij fullhd als bron

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.