Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Lancering Google Chromecast in Nederland weer een stap dichterbij

Geschreven door
Geplaatst op14 maart 2014, 13:25 CategorieAccessoires

Er gaan al een tijdje geruchten over de komst van de Google Chromecast HDMI-stick naar Nederland maar vooralsnog heeft Google niks officieel bevestigd. Uit een nieuwe update van de app kunnen we echter opmaken dat een Nederlandse lancering niet lang meer op zich laat wachten.

De Google Chromecast is inmiddels een aantal maanden in de VS te koop en maakt het mogelijk om content die op je smartphone of tablet verschijnt te laten streamen naar je tv. De Chromecast wordt op de HDMI-poort van je tv aangesloten en maakt verbinding met je WiFi-netwerk. Vervolgens wordt content uit apps die door de Chromecast ondersteund worden van de servers van Google naar je tv gestreamd. 

De Android-app voor de Google Chromecast heeft deze week een update gekregen die meer duidelijkheid verschaft over de internationale lancering. Er is namelijk ondersteuning voor meerdere talen, waaronder Nederlands, toegevoegd. In totaal is de applicatie nu in vijftig talen beschikbaar. Google heeft wel reeds bevestigd snel te beginnen aan de internationale uitrol van de HDMI-stick en heeft ook al een sdk ter beschikking gesteld voor ontwikkelaars zodat zij ondersteuning voor de stick in kunnen bouwen in apps.

In de VS heeft de Google Chromecast een prijs van 35 dollar. De verwachting is dat de prijs in Nederland 35 euro zal bedragen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.