Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Home cinema systemen om bij weg te dromen #34: home cinema op zee

Geschreven door
Geplaatst op6 maart 2014, 16:44 CategorieUltieme home cinema systemen

Soms is het lekker om weg te dromen bij home cinema systemen die mensen thuis hebben staan. Bijna onbereikbaar soms, maar leuk om naar te kijken. Daarom willen we jullie wekelijks systemen voorschotelen die de moeite waard zijn om te delen. Soms zijn ze mooi, soms zijn ze handig, maar ze zijn altijd heel bijzonder. Deze week kijken we naar een mobiel home cinema systeem dat altijd in beweging is. Het is namelijk een thuisbioscoop op zee.

Home cinema op zee

Als je thuis geen ultiem home cinema systeem kwijt kunt en wel een groot jacht in de haven hebt liggen – die kans is natuurlijk klein – dan dienen deze foto’s mogelijk ter inspiratie voor jouw ‘jachtbioscoop’. Kevin Dawson uit het Verenigd Koninkrijk mocht helemaal losgaan voor de installatie van een bioscoop in het reusachtige jacht ‘Imperial Princess’. 

home-cinema-jacht

thuisbioscoop-jacht-2

Dawson heeft alles uit de kast gehaald om de eigenaar een ultieme home cinema ervaring te bieden. Zo is er onder meer een Kaleidescape Cinema One mediaserver geïnstalleerd, is de boot voorzien van verschillende Blu-ray spelers van Denon en meerdere Apple tv mediaspelers, en zijn alle Linn speakers in de muren en het plafond verwerkt. Velodyne MicroVee subwoofers moeten zorgen voor de ultieme lage tonen.

thuisbioscoop-jacht

Alles wordt bestuurd middels een Crestron systeem, waarmee toegang verkregen kan worden tot de apparatuur in elke willekeurige ruimte. Volgens Dawson is dit systeem zeer eenvoudig in het gebruik waardoor met een iPad binnen enkele seconden muziek of een film opgestart kan worden. 

thuisbioscoop-jacht-3

Jouw ultieme home cinema?

Is dit een home cinema ruimte waarin jij jezelf wel ziet zitten of heb je iets anders voor ogen? Deel jouw favoriete systeem met ons en wellicht zie je het de volgende keer terug.

Bekijk ook eerder gepubliceerde ultieme home cinema systemen die de moeite waard zijn om te bekijken en te delen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.