Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Google maakt films huren en kopen in Nederland mogelijk

Geschreven door
Geplaatst op18 maart 2014, 13:55 CategorieStreamingdiensten

Google heeft vandaag een nieuwe dienst in Nederland gelanceerd waarmee je films kunt kopen en huren. Google Play Films biedt een groot aanbod aan films voor een prijs vanaf 2,99 euro per film.

We hadden in Nederland al toegang tot de muziekdienst, de app store en de e-bookdienst van Google. Vandaag wordt daar Play Films aan toegevoegd. Wanneer je een Google-account hebt kun je films laten streamen naar of downloaden op een Android smartphone of tablet en een iPad of iPhone. Vervolgens is de film bijvoorbeeld met een Google Chromecast HDMI-stick te streamen naar een tv.

Het aanbod van films is te vergelijken met wat er in iTunes en Pathé Thuis te vinden is. Echter biedt Google op dit moment nog geen Nederlandse ondertiteling voor films. Je kunt een film huren in SD- of HD-kwaliteit, voor een prijs van respectievelijk 2,99 euro en 3,99 euro. De film moet dat binnen 30 dagen bekeken worden en nadat je begonnen bent met kijken heb je 48 uur om de film af te kijken.

Ook is het mogelijk om films te kopen. De prijzen hiervoor variëren van een paar euro tot 16 euro, afhankelijk van de releasedatum en populariteit van de film. Wanneer je geen internetverbinding hebt maar toch films die je gekocht hebt wilt bekijken kun je deze downloaden voor offline-weergave. Onder meer titels van Universal, Paramount, Sony, 20th Century Fox en Warner Bros. zijn in de Google Play Store te vinden.

Gebruikers van een smartphone of tablet met Android kunnen op de Google Play Store-app klikken om naar films te zoeken. Deze films kunnen direct worden gestreamd naar apparaten met Android en iOS. Gebruikers van een computer kunnen digitale content online aanschaffen en opvragen via de webversie van Google Play.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.