Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Geen nieuwe producten en high-res audio van Sonos in 2014

Geschreven door
Geplaatst op20 maart 2014, 12:13 CategorieLuidsprekers

Sonos is in een paar jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest populaire merken op het gebied van multi-room audiosystemen en heeft diverse interessante producten gelanceerd. In 2014 doet het bedrijf het echter rustiger aan, zonder nieuwe producten en helaas ook zonder ondersteuning voor hoge resolutie audio.

In een interview met WhatHifi laat Sonos weten dat we dit jaar waarschijnlijk geen nieuwe producten van het bedrijf hoeven te verwachten. Het assortiment is momenteel groot genoeg om voor iedere wens en behoefte een product te kunnen aanbieden. Vorig jaar werden onder meer de Playbar soundbar en de Play:1 draadloze speaker geïntroduceerd.  2014 is het jaar waarin de gebruikservaring voorop komt te staan.

Sonos is van plan dit jaar de software een flinke update te geven. Gisteren liet het bedrijf al weten de Controller-app, een applicatie waarmee de speakers middels een smartphone of tablet bediend kunnen worden, een make-over te geven waarbij de focus ligt op een verbeterde gebruikservaring. Later dit jaar worden ook de desktop-apps van een update voorzien.

Daarbij hoeven we dit jaar helaas ook geen ondersteuning voor high-res audio te verwachten. Momenteel biedt Sonos muziek in CD-kwaliteit aan, maar de 192kHz/24-bit kwaliteit voor muziek wordt niet ondersteund. Opvallend genoeg vindt het bedrijf dat er te weinig interesse is voor 24-bit muziek. De toegevoegde waarde is dan voorlopig ook minimaal. Wel worden er op korte termijn meer muziekdiensten aan het al uitgebreid aanbod van Sonos toegevoegd. Welke diensten we kunnen verwachten is nog niet duidelijk.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.