Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Beep streamt muziek naar alle bestaande speakers in huis

Geschreven door
Geplaatst op5 maart 2014, 13:05 CategorieLuidsprekers

Het streamen van muziek naar verschillende ruimten in huis is helemaal hot. Echter heb je daar vaak een compleet nieuw audiosysteem voor nodig, bijvoorbeeld een systeem van Sonos. Er wordt echter gewerkt aan diverse interessante oplossingen waarbij bestaande speakers gebruikt kunnen worden. Eén van deze oplossingen is Beep.

Beep is een streamingsysteem dat compatibel is met nagenoeg elk luidsprekersysteem dat al in huis te vinden is. Door de aux-uitgang, optische uitgang of 3.5mm-poort kan namelijk elke versterker of actieve speaker met de Beep verbonden worden. Koppel de Beep aan elk luidsprekersysteem dat je wilt verbinden en vervolgens is eenvoudig een multi-room audiosysteem te creëren. 

Het compacte apparaatje dat je met je luidsprekers verbindt maakt gebruik van WiFi voor het streamen van muziek. Volgens de makers biedt dit een groter bereik en een stabielere connectie dan Bluetooth. De weergave wordt geregeld middels een speciale applicatie voor iOS- en Android-apparaten. Je kunt direct vanaf je mobiele apparaat streamen of muziek van het internet richting de speakers streamen. Momenteel wordt alleen Pandora ondersteund maar de verwachting is dat diensten als Spotify en Rdio snel toegevoegd worden.

Beep wordt in de herfst van dit jaar officieel gelanceerd en moet dan in de VS verschijnen voor een prijs van 149 dollar. Of de accessoire ook naar Nederland komt is nog niet bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.