Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

55 procent van de Europeanen is geïnteresseerd in 4K Ultra HD

Geschreven door
Geplaatst op7 maart 2014, 14:13 CategorieOnderzoeken

We hebben het al ruim anderhalf jaar over 4K Ultra HD dus de vast bezoeker zal inmiddels exact weten wat deze hogere resolutie precies inhoudt. Uit een onderzoek van Strategy Analytics blijkt dat Europeanen openstaan voor de hogere resolutie en overwegen een 4K tv te kopen.

Volgens David Mercer, analist bij Strategy Analytics, blijkt uit een recent onderzoek dat 55 procent van de Europeanen overweegt binnen nu en twee jaar een 4K Ultra HD tv te kopen. Dit wordt onderverdeeld in 15 procent van de Europeanen die dit waarschijnlijk gaat doen, en 41 procent die er nog over nadenkt. 

Hierbij moet wel gezegd worden dat er een aantal veronderstellingen meegenomen werden in het onderzoek. Zo werd de ondervraagden voorgelegd of zij een 4K Ultra HD tv zouden kopen als de prijs acceptabel is en de kwaliteit zo goed is als door fabrikanten beloofd wordt. 

Ondanks dat consumenten vaak iets met eigen ogen willen zien en niet direct geloven wat fabrikanten zeggen is het volgens Mercer een waardevol onderzoek. Het laat in ieder geval zien dat er interesse is, wat positief is aangezien veel analisten dachten dat consumenten nog geen enkele interesse in een hogere resolutie zouden hebben.

Verder blijkt uit het onderzoek dat de interesse in 4K Ultra HD met name te vinden is bij huishoudens met inkomens die boven het gemiddelde liggen. Binnen deze groep zijn het vooral personen in de leeftijdscategorie van 25 tot 34 jaar die waarschijnlijk binnen nu en twee jaar een 4K Ultra HD tv kopen.

Lees meer;
Wat is 4K Ultra HD?
Een overzicht van de 2014 4K Ultra HD tv’s
Wat is de ideale kijkafstand voor 4K Ultra HD?

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.