Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Vraag naar 4K Ultra HD tv’s neemt fors toe in 2014’

Geschreven door
Geplaatst op4 maart 2014, 14:49 CategorieOnderzoeken

Hoewel 4K Ultra HD inmiddels alweer anderhalf jaar bestaat en we al aan de tweede generatie tv’s toezijn worden er nog amper modellen met deze hoge resolutie verkocht. De reden hiervoor is het gebrek aan 4K-content maar vooral ook de hoge prijs van een 4K Ultra HD tv. Volgens analisten komt daar dit jaar verandering in.

Volgens de analisten van Digitimes, dat zich baseert op bronnen bij leveranciers uit Azië, zal de vraag naar 4K Ultra HD tv’s in 2014 fors toenemen. De verwachting is dat er dit jaar 17,76 miljoen tv’s met een 4K-resolutie verscheept worden naar retailers en dat de vraag vanuit de markt de 12 miljoen stuks overschrijdt. Dit is fors meer dan een jaar terug.

Op zich geen hele grote verrassing want dit jaar worden 4K Ultra HD tv’s bereikbaar voor diegenen met een kleiner budget. De grotere fabrikanten hebben allemaal nieuwe modellen aangekondigd en een aantal van deze fabrikanten lanceert instapmodellen die beginnen bij prijzen van 2.000 euro.

Ook zal de gemiddelde prijs van high-end modellen dalen. Vorig jaar moest voor een 4K Ultra HD tv gemiddeld 4.500 euro betaald worden waardoor deze niet echt een optie was voor de gemiddelde consument. Daarnaast worden er dit jaar meerdere schermformaten gelanceerd, waaronder modellen met een formaat van 39-inch.

Een overzicht van alle 4K Ultra HD tv’s die dit jaar in Nederland gelanceerd worden vind je in het 2014 home cinema overzicht.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.