Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Video: Netflix pauzeert video’s zodra je in slaap valt

Geschreven door
Geplaatst op28 februari 2014, 13:17 CategorieStreamingdiensten

Om de ontwikkeling van de dienst te stimuleren geeft Netflix ontwikkelaars de kans nieuwe functies te verzinnen en implementeren tijdens een Hack Day. Eén van de meest opvallende functies die getoond werd is het pauzeren van video’s zodra de gebruiker in slaap valt.

Tijdens de interne Hack Day van Netflix zijn diverse interessante toepassingen getoond, waaronder de mogelijkheid om in de gaten te houden of een gebruiker wakker is of slaapt. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van  de slimme FitBit-armband die middels sensoren kan zien of en hoe iemand slaapt. Deze communiceert vervolgens met de Netflix-app waarna een programma gepauzeerd wordt zodra de kijker in slaap valt. Zodra de kijker weer wakker is en inlogt geeft Netflix aan op welke moment van een serie of film de kijker in slaap gevallen is.

Er werden tijdens de Hack Day ook andere interessante ontwikkelingen getoond, waaronder het uitwisselen van video’s tussen verschillende iOS-apparaten middels Apple’s op Bluetooth gebaseerde iBeacon-technologie. Ook werden mogelijkheden getoond voor het maken van een eigen afspeellijst, het beschermen van je profiel middels een pincode en het eenvoudiger invoeren van teksten middels een gamepad. 

Of en wanneer we deze toepassingen daadwerkelijk terug gaan zien is niet duidelijk maar het belooft in ieder geval veel goed voor de toekomst. 

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.