Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

UPC stelt sneller internet vanaf april voor iedereen beschikbaar

Geschreven door
Geplaatst op14 februari 2014, 13:08 CategorieDigitale tv

In april vorig jaar introduceerde UPC een nieuw abonnement waarmee abonnees 200Mbit/s internet konden afnemen. Dit abonnement was echter beperkt beschikbaar maar daar komt in april verandering in.

Tijdens de presentatie van de jaarcijfers van 2013 maakte UPC deze week bekend dat alle klanten vanaf april de mogelijkheid krijgen om internet met een snelheid van 200Mbit/s af te nemen. Het netwerk wordt volgens de provider momenteel voorbereid op de snelheidsverhoging. Daarbij laat het bedrijf weten dat inmiddels 25 procent van de abonnees een snelheid van 120Mbit/s of meer tot zijn beschikking heeft. Op korte termijn wil UPC 500Mbit/s internet gaan aanbieden.

Ook maakte UPC bekend dat het totale aantal klanten in het afgelopen jaar gedaald is, van 1,7 miljoen naar 1,6 miljoen. Dit heeft vooral te maken met de daling in analoge tv-kijkers. Het aantal abonnees dat gebruikmaakt van een digitale tv-abonnement is met 30.000 gegroeid naar 1,1 miljoen abonnees. Van al deze abonnees kijken 210.000 mensen via de nieuwe Horizon mediabox. 

Onlangs werd bekend dat het moederbedrijf van UPC, Libert Global, plannen heeft om Ziggo over te nemen. Dit zou betekenen dat de naam UPC in Nederland verdwijnt en dat Ziggo de klanten van de provider overneemt. Deze overname moet echter nog door verschillende instanties en organisaties goedgekeurd worden.

  • Delen:

Reacties

  1. Frans de groot
    27 februari, 2014 om 21:21

    Het is al sneller geworden heb allin pakket 120MB snel zat om alles te doen TV internet bellen tabletten mobieltjes werkt prima HD beeld en dolby digital.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.