Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony splitst tv-afdeling af en verlegt focus naar high-end tv’s

Geschreven door
Geplaatst op6 februari 2014, 12:02 CategorieLcd en led tv's

Sony voert een aantal grote veranderingen door binnen het bedrijf waardoor de tv-afdeling ondergebracht wordt in een dochteronderneming en de focus verlegd wordt naar high-end tv’s.

Vorig jaar liet Sony nog weten dat de tv-tak van het bedrijf in zwaar weer verkeerde maar inmiddels lijkt er licht aan het einde van de tunnel te zien. Het afgelopen jaar heeft Sony op het gebied van tv’s nog geen winst weten te maken maar met name door de push van 4K Ultra HD tv’s lijkt het Japanse bedrijf in 2014 weer in de zwarte cijfers terecht te komen. Sony geeft zelfs aan inmiddels de grootste verkoper van 4K tv’s te zijn in onder meer Japan en de VS.

Toch is alleen dit niet voldoende en heeft het bedrijf besloten de tv-afdeling onder te brengen in een nieuwe en onafhankelijke dochteronderneming. Sony blijft hier echter wel voor 100 procent eigenaar van. Daarbij wordt de focus in de toekomst verlegd naar high-end modellen, een strategie die het bedrijf vorig jaar al deels doorvoerde. Zo komt de focus vooral te liggen op de 4K Ultra HD-resolutie en mogelijk in de nabije toekomst ook oled. Naast high-end modellen wil de Japanse fabrikant ook inspelen op specifieke behoeften van doelgroepen en markten, maar wat we hiervan precies kunnen verwachten is niet duidelijk.

Sony heeft voor 2014 al een groot aantal nieuwe tv’s gepresenteerd, waaronder diverse modellen met de hoge 4K Ultra HD-resolutie en een aantal Full HD-series. Bekijk de Sony 2014 lcd led tv line-up en de Sony 2014 4K Ultra HD tv line-up.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.