Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony en Samsung verkopen meeste 4K Ultra HD tv’s

Geschreven door
Geplaatst op28 februari 2014, 14:35 CategorieOnderzoeken

Sinds vorig jaar zien we steeds meer 4K Ultra HD tv’s verschijnen en nagenoeg elke grote fabrikant heeft inmiddels verschillende modellen in het assortiment. Uit onderzoek van DisplaySearch blijkt dat Sony afgelopen jaar de meeste 4K Ultra HD tv’s verkocht heeft.

DisplaySearch houdt zich dagelijks bezig met het spotten van trends in de markt en het verzamelen van verschillende cijfers. Uit het meest recente rapport van het bedrijf blijkt dat Sony de marktleider op het gebied van 4K Ultra HD is, op de voet gevolgd door Samsung. Andere fabrikanten, waaronder Panasonic en LG, hebben nog weinig in te brengen.

Sony was, samen met LG, één van de eerste fabrikanten die 4K Ultra HD tv’s op de markt bracht. De eerste modellen werden eind 2012 wereldwijd gelanceerd en zijn sinds begin 2013 ook in Nederland te koop. Toch weet Sony de meeste modellen te verkopen, met name dankzij de verschillende formaten, de verlaagde prijzen en de wereldwijde beschikbaarheid. Lees meer over de in Nederland gelanceerde KD-65X9005A en KD-55X9005A Ultra HD tv’s van Sony.

In het tweede kwartaal van 2013 had Sony een marktaandeel van 42,4 procent maar dankzij nieuwe modellen van andere fabrikanten is dit aandeel in het vierde kwartaal van 2013 geslonken naar 18,2 procent. Samsung volgt op de voet met een marktaandeel van 14,9 procent. De onbekendere Chinese fabrikanten Skyworth, Changhong en Hisense bezetten de plaatsen drie tot en met vijf. Daarna zien we pas fabrikanten als Sharp, LG en Panasonic terug.

Als we puur kijken naar Europa zien we dat Samsung marktleider is. Het Koreaanse bedrijf heeft een marktaandeel van 40 procent, tegenover 30,3 procent voor Sony. Dit is niet geheel verrassend aangezien Sony haar goedkopere serie 4K Ultra HD tv’s nog niet in Europa gelanceerd heeft. De verwachting is dat we dit jaar weer wat verschuivingen in de markt zien want alle fabrikanten hebben nieuwe 4K Ultra HD tv’s met aantrekkelijkere prijskaartjes gelanceerd.

Een compleet overzicht van alle 4K Ultra HD tv’s die we dit jaar in Nederland kunnen kopen vind je in ons 2014 home cinema overzicht.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.