Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Seiki komt met betaalbare Pro 4K Ultra HD tv’s in formaten tot 85-inch

Geschreven door
Geplaatst op14 februari 2014, 13:26 CategorieLcd en led tv's

Zes maanden terug wist vrijwel niemand nog van het bestaan van Seiki af maar sinds de introductie van een aantal zeer goedkope 4K Ultra HD tv’s kunnen we niet meer om het bedrijf heen. Seiki neemt echter geen gas terug en komt later dit jaar met een nieuwe serie 4K tv’s.

Seiki geeft aan 4K Ultra HD naar de massa te brengen en doet dit middels de introductie van betaalbare modellen. Vorig jaar introduceerde het bedrijf een 39-inch en 50-inch 4K Ultra HD tv’s die inmiddels voor respectievelijk 499 dollar en 975 dollar gekocht kunnen worden. Deze modellen moeten het doen zonder geavanceerde smart tv-functies en HDMI 2.0-poorten maar bieden wel een resolutie van 3.840 bij 2.160 pixels.

Seiki-4K-tv

Dit jaar komt het bedrijf met een aantal nieuwe modellen die de naam ‘Pro’ dragen. Deze tv’s zijn voorzien van dezelfde 4K-resolutie maar worden uitgerust met HDMI 2.0-poorten met 4K/60fps ondersteuning en kunnen HD-materiaal schalen naar een 4K-resolutie. De serie bestaat uit een 55-inch (SE55UY06), een 58-inch (SE58UY06), een 65-inch(SE65UY06) en een 85-inch (SE85UY06) model. De prijzen variëren van 1.299 dollar voor de 55-inch variant tot 7.999 dollar voor de 85-inch variant. De in 2013 gelanceerde modellen worden na de introductie van de Pro-modellen in prijs verlaagd.

De tv’s worden in het tweede kwartaal van 2014 op de markt verwacht maar de kans is klein dat ze ook in de Nederlandse winkels komen te staan. Via Amazon.com kunnen ze echter wel besteld worden.

 

  • Delen:

Reacties

  1. peter vb
    14 februari, 2014 om 14:04

    Met alle respect maar deze televisie zal door mensen worden gekocht die niet helemaal thuis zijn in audio en video en denken iets bijzonders te hebben gekocht.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.