Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Qualcomm schrapt 4K-chip voor Smart tv’s

Geschreven door
Geplaatst op16 februari 2014, 13:33 CategorieSmart tv's

Afgelopen januari presenteerde Qualcomm tijdens CES 2014 de Snapdragon 802-processor. Deze chip is speciaal ontwikkeld voor Smart tv’s en biedt ondersteuning voor het streamen en weergeven van 4K-materiaal. Anderhalve maand na de presentatie van de chip komt Qualcomm echter met het nieuws dat de lancering geschrapt is.

De Snapdragon 802-chip van Qualcomm is een quadcore-processor die volgens de chipfabrikant het beste van smartphones en tablets naar tv’s brengt. De voor Smart tv’s ontwikkelde chip biedt ondersteuning voor hoge resolutie 4K-materiaal, ook voor het upscalen naar deze hoge resolutie, en beschikt over vier kernen met een kloksnelheid van 1.8GHz. Ook is de chip voorzien van een Adreno 330 grafische processor en ondersteuning voor het AllJoyn platform.

Qualcomm gaf tijdens CES 2014 dat eind 2014 de eerste Smart tv’s met deze chip uitgerust zouden worden maar komt nu met het nieuws dat de lancering van de chip geschrapt is. Het bedrijf zou te weinig animo in de tv-industrie zien, wat opvallend te noemen is omdat er de afgelopen weken aardig wat 4K Ultra HD tv’s gepresenteerd zijn.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.