Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Muziek streamingdienst Qobuz beschikbaar op Bluesound audiosystemen

Geschreven door
Geplaatst op18 februari 2014, 13:10 CategorieStreamingdiensten

Na onder meer Sonos en Harman Kardon voegt ook Bluesound de nieuwe muziek streamingdienst Qobuz toe aan haar audiosystemen. Gebruikers kunnen via deze dienst muziek in hoge kwaliteit streamen.

Bluesound audiosystemen

Bluesound is een directe concurrent van Sonos, met diverse audiosystemen die draadloos in huis met elkaar verbonden kunnen worden. Vorig jaar introduceerde het bedrijf vier nieuwe audiosystemen, waaronder een model met ingebouwde harddisk en streaming mogelijkheden. 

Qobuz muziek streamingdienst

Deze week laat Bluesound via een persbericht weten dat gebruikers van de audiosystemen toegang krijgen tot Qobuz voor het online streamen van muziek. Dit is een streamingdienst waarmee muziek in hogere kwaliteit dan bij andere diensten beluisterd kan worden. Volgens de dienst wordt alle muziek in  lossless FLAC-bestanden aangeboden, wat een weergave CD-kwaliteit moet verzorgen. 

De Qobuz muziekcatalogus bevat meer dan 15 miljoen titels van verschillende labels en genres. Ook zijn er nummers in hogere kwaliteit (tot 24 bit / 192 kHz) te downloaden uit meer dan 4000 “Qobuz Studio Masters” albums. Daarnaast biedt Qobuz waardevolle content aan via een online muziek- en hifi-tijdschrift, album documentatie, digitale teksten, biografieën en exclusieve interviews met artiesten.  Naast Qobuz biedt Bluesound ook toegang tot de diensten TuneIn en Rdio.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.