Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Loewe gaat zich richten op goedkopere tv’s en Ultra HD tv’s

Geschreven door
Geplaatst op13 februari 2014, 17:48 CategorieLcd en led tv's

Tv-fabrikant Loewe verkeerde tot voor kort in zwaar weer maar werd onlangs overgenomen waardoor er weer vooruit gekeken kan worden. Het bedrijf heeft grootse plannen, met name op het gebied van goedkopere tv’s en tv’s met hogere resoluties.

Samenwerking met Hisense

Tegenover Tweakers laat het bedrijf weten de toekomst zonnig in te zien en vooral te willen profiteren van de samenwerking die aangegaan is met het Chinese Hisense. Hierdoor moet het voor Loewe mogelijk worden om goedkopere tv’s op de markt te brengen, toegang te krijgen tot markten die voorheen lastig te bedienen waren en sneller op trends in te spelen.

Goedkopere Loewe tv’s

Toch gaan de high-end tv’s met het bekende design niet verdwijnen. Loewe zal nog steeds high-end modellen op de markt brengen maar wil in de nabije toekomst ook instapmodellen voor consumenten met een kleiner budget lanceren. Het gaat om kleinere modellen, waaronder een 32-inch Full HD tv voor 600 euro en een 40-inch Full HD tv voor 800 euro. 

4K Ultra HD

Voor diegenen die Full HD niet hoog genoeg meer vinden brengt Loewe eind dit jaar 4K Ultra HD tv’s op de markt. Het bedrijf volgt hiermee de trend die we tijdens CES 2014 zagen. Onder meer Panasonic, LG, Sony en Samsung presenteerden daar een groot aantal 4K Ultra HD tv’s. De nieuwe 4K Ultra HD tv’s van Loewe worden in september tijdens IFA 2014 aangekondigd en in ieder geval één model zal beschikken over een gebogen display. Loewe geeft aan dat de 55-inch tv met 4K-resolutie zo’n 2.500 euro zal gaan kosten.

Audiosystemen

Dat is echter ook niet alles want Loewe gaat zich dit jaar ook meer richten op randapparatuur en audiosystemen om de concurrentie met de grotere fabrikanten aan te kunnen gaan. Zo kunnen we multi-roomsystemen, draadloze speakers en home cinema systemen verwachten.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.