LG voert drastische prijsverlaging gebogen oled tv door

11 februari 2014 1 Minuut 1 Reacties
lg-oled-tv-retina-2

LG is momenteel de enige fabrikant die een uitgebreide line-up oled tv's op de markt brengt maar dat weerhoudt het bedrijf er niet van de prijzen te verlagen.

In de VS heeft LG de prijs van de 55-inch gebogen oled tv verlaagd naar 6.999 dollar.

Het is alweer een halfjaar geleden dat LG de 55EA9809 oled tv met gebogen display lanceerde. In de VS werd dit model voor een prijs van maar liefst 14.999 dollar op de markt gebracht. Deze week heeft de Koreaanse fabrikant de adviesprijs echter verlaagd naar 7.999 dollar en daarnaast geldt een actie waarmee kopers 1.000 dollar na aankoop terugkrijgen.

In Nederland kan de 55EA9809 oled tv van LG inmiddels gekocht worden voor iets minder dan 7.000 euro. Hoewel we dit nog steeds niet echt betaalbaar kunnen noemen laat het wel zien dat ook oled tv’s in prijs zakken. De verwachting is echter dat we de komende twee of drie jaar nog geen betaalbare oled tv’s van de grotere fabrikanten op de markt gaan zien. Samsung, de enige andere fabrikant die vorig jaar vol inzette op oled, heeft reeds aangegeven zich voorlopig te focussen op 4K Ultra HD.

LG heeft afgelopen maand tijdens CES 2014 wel een nieuwe line-up oled tv’s gepresenteerd. Deze line-up bestaat uit tv’s met displays van maximaal 110-inch, een maximale resolutie van 4K en een gebogen of flatscreen display. De prijzen van deze modellen zijn nog niet bekendgemaakt.

Reacties (1)