Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

KEF vernieuwt Ci-serie home cinema luidsprekers

Geschreven door
Geplaatst op5 februari 2014, 11:33 CategorieLuidsprekers

KEF heeft tijdens ISE 2014 in Amsterdam nieuwe luidsprekers in de Ci-serie aangekondigd. De luidsprekerfabrikant komt met verschillende nieuwe speakers die ontwikkeld zijn voor ‘custom’ installatie.

De nieuwe rechthoekige en lange luidsprekers in de Ci-serie zijn speciaal ontwikkeld en ontworpen voor diegenen die een serieuze high-end thuisbioscoop willen, zowel voor muziek als voor films. De serie bestaat uit subwoofers, front stereo-, center- en achterspeakers. 

De KEF Ci4100QL in-wall speaker beschikt over een 100 mm (4 inch) Uni-Q array met drie MF drivers van hetzelfde formaat. De Uni-Q driver, waarmee de tweeter in het akoestische centrum van de bass/midrange cone geplaatst wordt, zorgt ervoor dat de tweeter en woofer als één geheel weergegeven worden. 

KEF-Uni-Q

Voor grotere ruimten is de Reference Series Ci3160RL-THX ontwikkeld. Deze home cinema speaker beschikt over een 165 mm (6.5 inch) Uni-Q array met twee 165 mm MF drivers. De Ci5160RL-THX is voorzien van hetzelfde 165 mm Uni-Q array, vergezeld door vier 165 mm MF drivers.

Daarnaast brengt KEF twee nieuwe in-wall subwoofers op de markt; een met vier 100mm (4 inch) extended response bass drivers (Ci4100QLb) en een met drie aluminium 165mm (6.5 inch) bass drivers (Ci3160RLb). Over de prijs en beschikbaarheid van de speakers is nog niks bekend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.