Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

BenQ lanceert XL2420Z en XL2720Z gamingdisplays

Geschreven door
Geplaatst op18 februari 2014, 12:59 CategorieGaming

BenQ breidt zijn assortiment gamingdisplays uit met de nieuwe High Performance-modellen XL2420Z en XL2720Z met Motion Blur Reduction. De nieuwe modellen met een beeldschermdiagonaal van 24- en 27-inch zijn uitgevoerd in mat zwart met glanzend rode details. Vanaf heden zijn ze in de winkel verkrijgbaar voor een prijs van respectievelijk 409 euro en 499 euro.

De BenQ XL2420Z en XL2720Z gamingdisplays zijn volgens de fabrikant ideaal voor de fanatieke gamer, onder meer dankzij een beeldherhalingsfrequentie van 144Hz en een reactietijd van slechts 1ms (GtG). Met de S-switch, een bekabelde controller, kan geschakeld en genavigeerd worden tussen tot drie vooraf gedefinieerde modi. Features als Motion Blur Reduction, Low Blue Light, GROM (Gaming Refresh Rate Optimization Management) en NVIDIA’s 3D Vision2-technologie moeten daarbij beter zicht op het spel garanderen. De geïntegreerde Black eQualizer moet bij het gamen zorgen voor optimale duidelijkheid van donkere gedeeltes. Qua aansluitingen zijn de displays voorzien van onder meer 2x HDMI, 4x USB, DVI-DL, DisplayPort, D-Sub en een aansluiting voor de koptelefoon.

BenQ-Gaming-displays-2

Voor gamen zonder sluiereffect maakt BenQ gebruik van Motion Blur Reduction-technologie. Met Low Motion Blur Reduction hebben gamers volgens het bedrijf geen last meer van een slechte beeldkwaliteit door onscherpe bewegingen en vertragingen. Een andere vernieuwing is de Low Blue Light-technologie, die visuele vermoeidheidsverschijnselen bij urenlang gamen tegengaat. Elke traditionele display heeft een blauwcomponent in de belichting, die de ogen gevoelig en duurzaam kan hinderen. Verschillend in te stellen niveaus van Blow Blue Light helpen erbij de ogen beter te beschermen en ze te ontlasten. Het beeldscherm van beide nieuwe modellen is bij de XL2420Z tot 130 mm en bij de XL2720Z tot 140 mm traploos in hoogte verstelbaar. De pivoteerfunctie maakt het bovendien mogelijk de display in verticale of horizontale stand te draaien.   • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.