Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

BenQ lanceert nieuwe projectoren voor de professional

Geschreven door
Geplaatst op7 februari 2014, 11:56 CategorieProjectors

BenQ heeft tijdens ISE 2014 in Amsterdam drie nieuwe flexibele projectoren voor professioneel gebruik gepresenteerd. De modellen met de productnamen BenQ SX914, SH915 en SW916 zijn vooral bestemd voor gebruik tijdens beurzen, vergaderingen en conferenties. Dankzij de hoge helderheid kunnen ze volgens de fabrikant zelfs als de plafondverlichting aan is en bij een grotere afstand worden ingezet.

De BenQ SX914 heeft met 6000 ANSI lumen de grootste lichtsterkte van de drie modellen en is vanaf nu verkrijgbaar voor 2.999 euro. De projector is voorzien van een contrastratio van 6.500:1, een kleurenpalet met 1,07 miljard kleuren, twee 10 Watt speakers en een XGA-resolutie van 1024 x 768 pixels. De 1,6-voudige zoom en de verticale Lens Shift-functie bieden grotere flexibiliteit bij het kiezen van de plaats van opstelling. Twee HDMI-aansluitingen en verschillende andere aansluitmogelijkheden verzekeren flexibele connectiviteit van de projector. 

De BenQ SH915 is eveneens vanaf half februari verkrijgbaar, voor een prijs van 1.999 euro. De SH915 levert projecties met een Full HD-resolutie van 1920 x 1080, een lichtsterkte van 4000 ANSI lumen in 16:9 beeldformaat en een contrastratio van 11.000:1. Verder is de projector voorzien van een 1,5-voudige zoom met een maximale beelddiagonaal van 7,62 meter en een geïntegreerde luidspreker van 5 watt. 

BenQ-projectors-ISe

De BenQ SW916 is voor een prijs van 2.999 euro te koop. Deze projector beschikt over een WXGA-resolutie van 1280 x 800 in 16:10 formaat en een lichtopbrengst van 5000 ANSI lumen. Verder is het model voorzien van een contrastratio van 7.500:1 en de 1,5-voudige zoom, die een maximale beelddiagonaal van 7,62 meter mogelijk maakt. Draadloze gegevensoverdracht bij de modellen SW916 en SH915 is mogelijk met een USB Wireless-dongle, die niet bij het leveringspakket is inbegrepen. Met de geïntegreerde Wireless Display-functie kan zo een draadloze verbinding tot stand worden gebracht tussen de projector en een smartphone of tablet. Hiervoor kun je gebruikmaken van de nieuwe, gratis Ben QPresenter Pro App.

Alle drie apparaten zijn uitgerust met de nieuwste 3D-technologie via HDMI. Door de geïntegreerde HDMI-ingangen kunnen videobronnen, zoals een Blu-ray speler of pc, worden aangesloten en kan de 3D-inhoud worden weergegeven. De BrilliantColor-technologie moet volgens de fabrikant zorgen voor een uitgebreid kleurenpalet dat in diepte en dynamiek ver uitgaat boven de traditionele kleurruimte. Met de eveneens tot het leveringspakket behorende LAN Control-functie heeft de beheerder vanaf zijn werkplek toegang tot alle functies van de projector.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.