Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

BenQ lanceert mobiele GP20 led-projector

Geschreven door
Geplaatst op24 februari 2014, 14:05 CategorieProjectors

BenQ presenteert met de GP20 een 700 ANSI lumen sterke led-projector voor gebruik in een zakelijke of particuliere omgeving. Deze 1,5 kg wegende projector is ontworpen voor mobiel gebruik en verkrijgbaar voor een prijs van 779 euro.

De draagbare LED-projector GP20 beschikt over 700 ANSI lumen en projecteert met een WXGA-resolutie van 1280 bij 800 pixels en een contrastratio van 100.000:1 op korte afstand grootformaat beelden. Op slechts een meter afstand van het projectie-oppervlak kunnen beelden met een diagonaal van circa een meter (40 inch) worden geprojecteerd. Beeldweergave vindt automatisch plaats in 16:10 formaat, maar via het menu kun je ook vijf andere formaten kiezen. Het compacte design van 220 × 178 × 62 cm maakt het apparaat ideaal voor onderweg. De twee geïntegreerde luidsprekers van 3 watt zijn uitgerust met SRS-HD-technologie.

Bij het leveringspakket inbegrepen is de BenQ USB 2.0 wireless dongle, die een WLAN-verbinding tot stand brengt tussen de GP20 en een smartphone of notebook. Vooral bij mobiel gebruik is dit praktisch omdat voor dataoverdracht geen extra kabels meegenomen en aangesloten hoeven te worden. Tot de verdere features behoren een HDMI-aansluiting en een SD-kaartslot.

BenQ-GP20-2

Bovendien is het mogelijk data rechtstreeks vanaf de USB-stick te gebruiken. Deze mogelijkheid wordt ondersteund door de geïntegreerde Office Viewer. Met de meegeleverde HDMI-/micro USB-kabel kan content van smartphones of tablets door middel van MHL-support worden overgebracht. Een extra voordeel van de MHL-poort is dat de batterij van het mobiele apparaat direct opgeladen wordt. De nieuwe projector beschikt bovendien over een intern geheugen van 2 GB. De GP20 kan omgaan met verschillende bestandsformaten, waaronder AVI1, MKV, DVIX, MPEG1 en 2, MP1, MP2 en MP3 en OGG, AAC en WAV.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.