Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

82 procent van de Nederlandse huishoudens kijkt digitale tv

Geschreven door
Geplaatst op4 februari 2014, 12:12 CategorieDigitale tv

Volgens een nieuw onderzoek van de SKO was 82 procent van de Nederlandse huishoudens in 2013 voorzien van digitale tv-ontvangst. In totaal werden 6.326 huishoudens en 5.422 personen van 13 jaar of ouder ondervraagd.

Digitale tv in Nederland

De meeste huishoudens in Nederland hebben de mogelijkheid om digitaal tv te kijken. De totale penetratie digitale tv-ontvangst is significant gestegen van 76 procent in 2012 naar 82 procent in 2013. Deze stijging wordt veroorzaakt door groei in digitale tv via de kabel, IPTV en glasvezel. Het percentage huishoudens dat digitale tv via de ether ontvangt is gedaald van 11 procent naar 9 procent.

Digitale TV-decoders en Connected tv

Het aantal huishoudens met een digitale tv-decoder met harddiskrecorder is volgens SKO significant gestegen. Inmiddels beschikt 20 procent van de Nederlandse huishoudens over een settop-box met harddisk. Het aantal huishoudens met een (losse) harddiskrecorder die is aangesloten op een tv-toestel is ten opzichte van vorig jaar gelijk gebleven. In 2013 daalde het percentage huishoudens dat in bezit is van een dvd-recorder met harddisk (van 20 procent naar 16 procent). Het percentage huishoudens met een televisie met directe toegang tot het internet stijgt van 11 procent naar 17 procent.

Smartphone en tablet bezit

De penetratie van smartphones onder Nederlanders van 13 jaar of ouder bedraagt 53 procent en die van tablets 40 procent. Het percentage smartphone-bezitters bedroeg in 2012 40 procent. De stijging van het aantal tablet-bezitters in 2013 ten opzichte van 2012 is relatief fors: van 21 procent in 2012 naar 40 procent in 2013.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.