Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

2013 in cijfers: 900 4K Ultra HD tv’s verkocht in Nederland

Geschreven door
Geplaatst op12 februari 2014, 11:03 CategorieLcd en led tv's

We zitten alweer bijna anderhalve maand in 2014 maar toch is het interessant om de cijfers van het afgelopen jaar te bespreken. Hieruit blijkt namelijk dat de verkopen van Ultra HD tv’s toenemen, dat oled tv’s nog nauwelijks verkocht worden en dat plasma flink aan marktaandeel inlevert.

Onderzoeksbureau GfK heeft vandaag de belangrijkste cijfers over 2013 op het gebied van tv bekendgemaakt. Hieruit blijkt onder andere dat Ultra HD aan een opmars bezig is. In de eerste drie kwartalen van 2013 gingen er maar 160 tv’s met 4K-resolutie over de toonbank maar in het vierde kwartaal steeg dit aantal tot 900. De gemiddelde verkoopprijs van een 4K Ultra HD tv lag in het vierde kwartaal op 4.629 euro.

Vorig jaar lanceerden LG en Samsung hun eerste oled tv’s maar in Nederland zijn deze modellen nauwelijks verkocht. In heel 2013 zijn er in Nederland maar 20 oled tv’s over de toonbank gegaan, wat gezien de verkoopprijs van gemiddeld 8.000 euro niet heel opvallend is. Dit jaar doet Samsung het rustig aan op het gebied van oled, terwijl LG een complete nieuwe line-up naar Nederland brengt.

Zoals verwacht is het overgrote deel van de televisies dat in Nederland verkocht werd een lcd-variant. Plasma heeft met 3 procent nauwelijks marktaandeel meer en dit zal in 2014 alleen maar verder dalen nu Panasonic gestopt is met de verkoop van plasma tv’s. Volgens GfK wordt uit de cijfers duidelijk dat tv’s met een formaat tussen 43-inch en 55-inch aan populariteit winnen. Deze modellen zijn goed voor 19 procent van de verkopen. Daarbij heeft één op de drie huishoudens momenteel een tv met internetverbinding. Twee van de drie verkochte tv’s is een Smart tv met internetverbinding.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.