Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Ziggo en UPC gaan na overname samen verder als Ziggo

Geschreven door
Geplaatst op27 januari 2014, 11:26 CategorieDigitale tv

De kogel is door de kerk. Na verschillende geruchten en berichten maakt Liberty Global, het moederbedrijf van UPC, vandaag bekend een akkoord te hebben bereikt voor de overname van Ziggo. Beide bedrijven gaan onder de naam Ziggo verder in Nederland.

Liberty Global laat vandaag middels een persbericht weten dat het een akkoord heeft bereikt voor de overname van een groot deel van de aandelen van Ziggo. Wanneer deze overname door de mededingingsautoriteiten en de aandeelhouders van Ziggo goedgekeurd wordt krijgt het bedrijf 90 procent van de aandelen in handen.

Het gevolg hiervan is dat UPC van de Nederlandse markt zal verdwijnen. UPC gaat verder onder de naam van Ziggo en de activiteiten worden aangestuurd vanuit het hoofdkantoor van Ziggo in Utrecht. Wat precies de gevolgen voor de abonnees van UPC zijn is nog niet duidelijk. De bedrijven hanteren namelijk verschillende voorwaarden, prijzen en abonnementsvormen. 

Zoals gezegd is de overname nog niet 100 procent zeker aangezien onder meer de mededingingsautoriteiten er nog naar moeten kijken. Ziggo wordt na de overname een grote landelijke provider met een belang van 90 procent en veel minder concurrentie. Er moet dus nog gekeken worden naar de invloed die dit zal hebben op onder meer innovatie en prijzen. Wel moet hierbij gezegd worden dat de bedrijven opereren in verschillende regio’s en dus niet direct concurreren. 

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.