Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

YouTube demonstreert 4K-streaming met lage bandbreedte tijdens CES

Geschreven door
Geplaatst op3 januari 2014, 16:26 CategorieStreamingdiensten

YouTube is al druk bezig met de voorbereidingen voor de 4K-revolutie. De videodienst heeft onder meer een optie voor 4K-materiaal aan de videospeler toegevoegd en maakte onlangs bekende de nieuwe VP9-codec voor de compressie van 4K-materiaal te gaan gebruiken. Tijdens CES 2014, een beurs die maandag van start gaat in Las Vegas, zal YouTube 4K-streaming met lage bandbreedte aan het publiek tonen.

YouTube heeft vandaag aangekondigd tijdens CES 2014 te laten zien wat er mogelijk is met de door Google zelf ontwikkelde VP9-codec. Deze standaard maakt het mogelijk hoge resolutie materiaal te comprimeren zodat het ook met lage bandbreedte in goede kwaliteit te bekijken is. Daarnaast biedt de codec ook voordelen voor huidige HD-content aangezien hiervoor, wanneer omgezet met de codec, nog minder bandbreedte vereist is. Het bufferen van video’s zou hiermee volgens YouTube grotendeels tot het verleden behoren.

De videodienst heeft dus niet gekozen voor de H.265-codec die verschillende fabrikanten al in hun tv’s verwerkt hebben maar kan toch rekenen op steun van verschillende displayfabrikanten en chipmakers. Zo hebben onder meer LG, Samsung, Toshiba, ARM en Intel hun steun voor de codec uitgesproken. De eerste tv’s die de standaard ondersteunen worden echter pas in 2015 verwacht.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.