Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Vizio verlegt focus in 2014 van 3D naar 4K Ultra HD

Geschreven door
Geplaatst op6 januari 2014, 14:50 CategorieLcd en led tv's

Tijdens CES 2014 in Las Vegas is ook het Amerikaanse Vizio aanwezig. Het bedrijf heeft de laatste jaren flink wat aandacht aan 3D geschonken maar verlegt de focus in 2014 naar 4K Ultra HD.

Vizio introduceert in 2014 een groot aantal nieuwe tv-series en laat zien dat niet alleen de dure high-end series over indrukwekkende specificaties kunnen beschikken. Zo worden de E- en M-series uitgerust met Smart tv en led achtergrondverlichting met local dimming.

De meest interessante series zijn echter P-serie en de Reference Series. De P-serie bestaat uit modellen met een formaat van 50-inch tot 70-inch, allen uitgerust met een 4K Ultra HD paneel, led achtergrondverlichting met 64 zones, toegang tot Smart tv apps als Netflix en Amazon, en draadloze technieken als 802.11ac. 

De Reference Series is dé serie voor 2014 en bestaat uit een 65-inch en een 120-inch model. Deze modellen beschikken over dezelfde features als de tv’s in de P-serie maar dan met een local dimming techniek met maar liefst 384 zones en Dolby HDR-technologie voor een hogere helderheid en betere kleurweergave. Ook komen de tv’s met een geïntegreerde 5.1-kanaals soundbar en een draadloze subwoofer.

De prijzen van de nieuwe tv’s zijn nog niet bekendgemaakt maar we kunnen al wel zeggen dat de modellen helaas niet naar Nederland komen.

  • Delen:

Reacties

  1. Storm
    17 december, 2014 om 16:39

    Hallo,

    Wanneer je een Vizio TV importeerd, loop je dan tegen eventuele problemen aan of is het Plug and Play….. Die P70 tv is nog steeds prijs/kwalitatief de beste optie als je het mij vraagt. HEVC H.265 codec voor Netflix niet geheel onbelangrijk.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.