Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Tv-fabrikant Loewe verkocht aan Duitse groep investeerders

Geschreven door
Geplaatst op17 januari 2014, 13:07 CategorieAlgemeen

In juni van vorig jaar maakte tv-fabrikant Loewe bekend in zwaar weer te verkeren en uitstel van betaling aan te vragen. Niet veel later werd in Hisense een partner gevonden om de productie te verplaatsen naar China. Deze week maakt het bedrijf bekend dat ook de verkoop van Loewe inmiddels beklonken is.

Een groep investeerders, bestaande uit Duitse familie-ondernemers en voormalige topmanagers van Apple en Bang & Olufsen, heeft een akkoord bereikt met de Raad van Bestuur van Loewe AG om belangrijke delen van Loewe te kopen door middel van activaverwerving (een “asset deal”). De continuïteit van het traditionele merk Loewe in Duitse handen is hiermee veiliggesteld, aldus het bedrijf.

Naast een nieuw hoofdkantoor in München blijven de ontwikkelingscentra in Kronach en Hannover bestaan, en andere centrale functies blijven in Kronach behouden. In de toekomstplannen van Loewe’s nieuwe eigenaars staan de focus op smart home entertainment en digital lifestyle-producten en de uitbreiding van de strategische samenwerking met de Chinese technologieleverancier Hisense.

 Het bedrag van de overeengekomen koopprijs werd niet bekendgemaakt. Na de transactie blijft Loewe AG niet langer beursgenoteerd en zal het na verloop van tijd worden vereffend.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.