Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Toshiba kondigt BDX5500 en BDX3500 Blu-ray spelers aan

Geschreven door
Geplaatst op8 januari 2014, 15:03 CategorieBlu-ray

Nu Toshiba een uitgebreide line-up aan lcd led tv’s voor 2014 aangekondigd heeftmoeten er natuurlijk ook nieuwe Blu-ray spelers gelanceerd worden. Toshiba komt met twee nieuwe spelers; de BDX5500 en BDX3500.

Toshiba noemt de nieuwe Blu-ray spelers echter Streaming Media & Universal Disc Players, om de simpele reden dat ze niet alleen Blu-ray discs kunnen afspelen. De spelers kunnen ook omgaan met diverse digitale bestanden, dvd’s en cd’s. Zowel de BDX5500 als de BDX3500 beschikt over een compleet vernieuwde interface met diverse Smart tv functies.

Voor de Blu-ray spelers heeft Toshiba gekozen voor een ‘one-page’ versie van het Cloud TV Smart tv platform en noemt het ePortal. Deze portal staat in het teken van gebruiksgemak en snelle toegang tot populaire apps en diensten. De BDX5500 is de enige speler die over een UDE 4K Upscaling Engine beschikt en Technicolor 4K Certified is. Dit houdt in dat de speler HD-materiaal kan upscalen naar de hoge 4K Ultra HD-resolutie en het hoge resolutie beeld volgens de standaarden van Technicolor weergeeft. Daarnaast biedt de speler ondersteuning voor 3D materiaal.

De Toshiba BDX3500 moet het zonder 4K upscaling en 3D weergave doen maar beschikt wel over ingebouwd wifi met Miracast zodat het streamen van content en het weergeven van het scherm van je smartphone op tv tot de mogelijkheden behoort. Beide nieuwe spelers zijn voorzien van een nieuw compact design en worden in het eerste kwartaal van 2014 op de markt gebracht. Over de prijzen is nog niks bekend.

Voor een overzicht van alle modellen, specificaties en prijzen kun je terecht in de Toshiba 2014 Blu-ray speler line-up. Bekijk ook de Toshiba 2014 lcd led tv line-up.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.