Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

THX Tune-up app voor kalibreren home cinema systeem nu ook op Android

Geschreven door
Geplaatst op28 januari 2014, 12:00 CategorieSoftware

Begin 2013 introduceerde THX de Tune-up applicatie voor iOS. Met deze applicatie voor de iPad en iPhone is het mogelijk om je eigen home cinema systeem optimaal in te stellen en deels te kalibreren. Deze week heeft THX ook een Android-versie van de applicatie uitgebracht waardoor meer gebruikers met het systeem aan de slag kunnen.

THX Tune-up app

THX, bekend van de diverse certificaten die aan audio- en videoproducten toegekend worden, heeft als doel een optimale bioscoopervaring brengen naar de huiskamer. De THX Tune-up applicatie is één van de stappen die je kunt ondernemen om de apparatuur in je home cinema systeem op de juiste manier te plaatsen, af te stellen en in te stellen.

De applicatie maakt het mogelijk om middels audiofragmenten en testpatronen en videofragmenten de beeld- en audioweergave van je home cinema systeem te optimaliseren. Zo kun je onder meer de beeldverhouding, de helderheid, het contrast, de kleurweergave en de tint middels verschillende tests optimaal afstellen. Ook beschikt de app over een aantal THX trailers waarmee je kunt tonen hoe indrukwekkend je home cinema systeem is, en een functie waarmee vragen aan experts gesteld kunnen worden.

THX-Tune-up-app-Android-2

De THX Tune-up applicatie is vooralsnog geschikt voor toestellen (tablets en smartphones) die draaien op Android 4.2.2 Jelly Bean of hoger. Echter zijn niet alle apparaten compatibel want het toestel moet middels een HDMI-kabel met de tv of receiver verbonden worden. Volgens THX kun je momenteel je home cinema systeem kalibreren wanneer je de beschikking hebt over een HTC One, One max, One X and One X+, Galaxy Note 3, Galaxy S4, Nexus 4, Nexus 5, Nexus 10 of Nexus 7 2013. De applicatie kan tijdelijk gratis gedownload worden uit de Play Store. Na 3 februari moet je er iets minder dan 2 euro voor betalen.

Je home cinema systeem kalibreren

Ben je er nog niet uit of je jouw systeem professioneel wilt laten kalibreren? Lees dan ons artikel over de voor- en nadelen van professioneel kalibreren. Ga je liever zelf aan de slag? Neem dan ons artikel met tips voor het instellen en kalibreren van je tv door. Meer informatie voor het optimaal instellen en aansluiten van je home cinema systeem vind je in onze home cinema informatiegids.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.