Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony lanceert BDP-S6200, BDP-S5200 en BDP-S4200 Blu-ray spelers

Geschreven door
Geplaatst op8 januari 2014, 12:59 CategorieBlu-ray

Sony brengt in 2014 een groot aantal nieuwe producten op de markt, waaronder een nieuwe lcd led tv line-up, soundbar systemen en home cinema systemen. Ook aan de Blu-ray spelers is gedacht, met vier nieuwe modellen voor 2014.

Update: Sony heeft ook de high-end BDP-S7200 Blu-ray speler gelanceerd.

Sony komt dit jaar met de BDP-S6200, BDP-S5200, BDP-S4200 en BDP-S1200 Blu-ray spelers. Drie van de vier spelers beschikken over 3D-weergave en alleen het topmodel kan HD-materiaal upscalen naar de hoge 4K Ultra HD-resolutie. Dat is vier keer meer resolutie (pixels) dan Full HD maar wel alleen te bekijken op een 4K Ultra HD tv. Ook webvideo’s zijn volgens Sony in betere beeldkwaliteit te bekijken dankzij IP Content Noise Reduction Pro, aangedreven door de Dual Core processor.

BDP-S6200-Sony

Met Screen Mirroring via Miracast toon je de inhoud van je Android-smartphone of -tablet (Android 4.2 of recenter) in grootformaat op het televisiescherm. Een wifi-router, internetverbinding of speciale app is niet nodig. Alles wat je op het scherm van je mobiele toestel ziet, wordt draadloos doorgestuurd naar de Blu-ray Disc-speler. De BDP-S6200 en BDP-S5200 beschikken over deze functie.

Sony geeft aan dat de ondersteuning voor digitale bestandsformaten flink uitgebreid is, onder meer met ondersteuning voor .mkv-video’s. Daarnaast beschikken de modellen over Super Quick Start. De opstarttijd is hierdoor minder dan 1 seconde. Ook Blu-ray Disc-films worden volgens Sony sneller dan ooit weergegeven: plaats de schijf in de speler en binnen 30 seconden (afhankelijk van de ingevoerde schijf) speelt de film.

BDP-S4200-Sony

Ook aan de audioweergave is gedacht want de Digital Music Enhancer bundelt meerdere unieke audiotechnologieën van Sony. Hoogfrequente details gaan vaak verloren bij zwaar gecomprimeerde digitale muziekbestanden. Met Digital Music Enhancer worden die details hersteld. Dynamic Range Recovery herstelt de verloren dynamiek in de audiobestanden (met een lage bit rate) voor een ruimtelijker, natuurgetrouw geluid.

Sony 2014 Blu-ray spelers

BDP-S6200 BDP-S5200 BDP-S4200 BDP-S1200
4K Upscale Ja
Super Bit Mapping for Video Ja
3D Playback Ja Ja Ja
IP Content Noise Reduction Pro Ja
Digital Music Enhancer Ja
Screen mirroring
Ja Ja
Wi-Fi Ja Ja
DLNA
Ja Ja Ja
Sony Entertainment Network Ja Ja Ja Ja
Dual Core Ja
TV SideView App Ja Ja Ja
Wider Codec Support Ja Ja Ja Ja
Super Quick Start Ja Ja Ja Ja

Prijs en beschikbaarheid

Het goedkoopste model, de BDP-S1200, verschijnt vanaf februari voor een prijs van 80 euro. De BDP-S4200, BDP-S5200 en BDP-S6200 verschijnen eind februari en zijn te koop voor een prijs van respectievelijk 100 euro, 120 euro en 200 euro.

Lees ook onze Sony BDP-S6200 review.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.