Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony introduceert short-throw 4K-laserprojector

Geschreven door
Geplaatst op8 januari 2014, 11:55 CategorieProjectors

Sony heeft tijdens CES 2014 een short-throw 4K Ultra HD-laserporjector geïntroduceerd. Het is een hele mond vol het doel van de projector is eenvoudig; een 4K-resolutie beeld op korte afstand weergeven.

De nieuwe projector kan volgens Sony op een korte afstand van het scherm een beeld van 66-inch tot 147-inch projecteren en beschikt over een modulair design, wat inhoudt dat het systeem uit losse modules bestaat die desgewenst gekoppeld kunnen worden. De centrale module bevat de 4K-projector, welke door twee speakermodules vergezeld kan worden. Ook zijn er twee lege modules te koppelen waarin randapparatuur geplaatst kan worden. Verder is de projector uitgerust met vier HDMI-poorten, een USB-poort en een 100Mbit-ethernetaansluiting. 

Sony-4K-projector-2

De projector maakt gebruik van een laserdiode die volgens de fabrikant een lichtopbrengst van 2000 lumen heeft. De lens van het systeem komt automatisch tevoorschijn zodra de projector wordt ingeschakeld en afgesteld worden voor een projectie van 66-inch tot 147 inch. Sony geeft aan dat voor de projectie niet per se een projectiescherm vereist is, ook een muur zonder schaduwen zou moeten voldoen. 

Sony brengt de projector komende zomer op de markt voor een prijs die waarschijnlijk tussen de 30.000 en 40.000 dollar ligt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.