Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony introduceert nieuwe draadloze speaker- en audiosystemen

Geschreven door
Geplaatst op8 januari 2014, 13:29 CategorieLuidsprekers

Sony heeft tijdens CES 2014 onder meer een aantal nieuwe soundbar systemen en home cinema systemen aangekondigd, en komt ook met een nieuwe line-up draadloze speaker- en audiosystemen.

Sony draadloze muzieksystemen

De nieuwe speaker- en audiosystemen zitten volgens Sony vol met connectiviteitsfuncties zodat je vanaf elk apparaat en vanaf elke plek toegang hebt tot je muziek. De nieuwe modellen zijn ook voorzien van een nieuw designconcept: “Definitive Outline”. De (ingebouwde) subwoofer van het premium 2.1-kanaals wireless speakersysteem moet zorgen voor diepe bassen en speciaal voor Bluetooth audio is er aptX, een technologie die de audioprestaties van cd-spelers en bedrade speakers evenaart.

De nieuwe systemen zijn ontworpen met de digitale levensstijl van vandaag in gedachten. Ze zijn voorzien van  veel connectiviteits- en streamingopties, waaronder NFC. Heb je een NFC-compatibele smartphone of tablet, raak daarmee dan de bovenzijde van de hoofdunit aan. Er wordt automatisch een Bluetooth-verbinding gemaakt. Ook kan er draadloos verbinding gemaakt worden met internetmuziek en -radiodiensten zoals Music Unlimited, Spotify, TuneIn Radio. Met de nieuwe SongPal-app van Sony zijn compatible apparaten te bedienen. Met AirPlay kun je muziek op je iPad of iPhone draadloos afspelen, en via de audio-ingang en twee usb-poorten van de nieuwe draadloze speakers en audiosystemen speel je muziek ook rechtstreeks af vanaf je laptop, mp3-speler, telefoon of ander toestel. 

Sony SRS-X9

Het nieuwe assortiment draadloze speaker- en audiosystemen wordt aangevoerd door het SRS-X9 wifi-model, met ondersteuning voor High Resolution Audio. Sony’s Digital Sound Enhancement Engine verfijnt en herstelt het audiosignaal, waarbij subtiele hoogfrequente harmonieën worden gerecreëerd die bij zwaar gecomprimeerde MP3- en AAC-bestanden meestal verloren gaan. Het premium 2.1-kanaals systeem beschikt over een bi-amp subwoofer, een dubbele passieve radiator en een 8-kanaals S-Master HX Audio Amplifier met een vermogen van 154 Watt. In combinatie met Clear Audio+, Sony’s basversterkingstechnologie, moet dit rijke, realistische middentonen opleveren.

SRS-X9-Sony

Sony SRS-X7

De SRS-X7 beschikt over een vergelijkbaar design, maar in een compactere uitvoering. Het vermogen is 32 Watt maar deze draadloze speaker met wifi en Bluetooth heeft veel gemeen met zijn grote broer, zoals aptX-codingtechnologie, DSEE Digital Sound Enhancement, Clear audio+ en de S-Master digitale versterker. De ingebouwde oplaadbare batterij heeft een gebruiksduur van zes uur.

Sony SRS-X5

De SRS-X5 is eveneens een draagbare Bluetooth-speaker en is uitgevoerd met een ingebouwde oplaadbare batterij met een gebruiksduur van acht uur. De SRS-X5 heeft een audio-output van 20 Watt en net als bij de andere nieuwe draadloze speaker- en audiosystemen wordt de streaming audiokwaliteit verzekerd door een combinatie van Sony technologieën, waaronder aptX codec, Clear Audio+ en S-Master Digital Technology. De SRS-X5 is ook voorzien van Bluetooth en een ingebouwde handsfree luidspreker, zodat je handenvrij kunt telefoneren met behoud van de afspeellijst.

Sony-audiosystemen-2014

Sony CMT-X5CD en CMT-X7CD

Het compacte All-in-One Wireless Audio Systeem is een componentenstereoset die draadloze audio streaming combineert met klassieke audiofuncties. De CMT-X5CD en CMT-X7CD bieden een vermogen van 40 Watt en hebben veel audiofuncties gemeen met de nieuwe draadloze speakers, zoals aptX codingtechnologie, DSEE, Clear Audio+ en de S-Master Digital Amplifier. De speakers met grote dynamiek en de passieve radiator moeten zorgen voor diepe, rijke bassen en een geraffineerde luisterervaring. De ingebouwde functies bieden cd- en usb-weergave, FM- en DAB-radi. Draadloze verbindingsmogelijkheden via Bluetooth, NFC en wifi maken de systemen compleet.

Prijs en beschikbaarheid

De nieuwe draadloze speaker- en audiosystemen zijn beschikbaar vanaf april. De SRS-X9 heeft een adviesprijs van 700 euro, de SRS-X7 gaat 300 euro kosten en de SRS-X5 krijgt een prijs van 200 euro. De alles-in-één CMT-X7CD zonder DAB gaat 350 euro kosten, de DAB-versie kost 380 euro. De CMT-X5CD kost zonder DAB 250 euro en met DAB 280 euro.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.