Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Skyworth lanceert 4k Ultra HD tv voor 360 euro

Geschreven door
Geplaatst op2 januari 2014, 10:34 CategorieLcd en led tv's

Als je de introductie van de nieuwe 4K Ultra HD tv’s het afgelopen jaar een beetje gevolgd hebt dan zal het opgevallen zijn dan de prijzen nogal aan de hoge kant zijn. Voor een Ultra HD tv moet momenteel gemiddeld 4.000 euro betaald worden. In 2014 moet hier verandering in komen, vooral ook omdat Chinese fabrikanten goedkope modellen gaan introduceren.

Het afgelopen jaar hebben grote merken als LG, Sony en Panasonic allemaal 4K Ultra HD tv’s geïntroduceerd, voor prijzen die voor de gemiddelde consument niet haalbaar zijn. Toch waren er ook uitschieters naar beneden, bijvoorbeeld de goedkope modellen van het Chinese Seiki. In 2014 kan het echter nog goedkoper, zo toont het Chinese Skyworth.

Skyworth-4K-Ultra-HD-tv-2

Skyworth heeft deze week een 40-inch 4K Ultra HD tv, een tv met een resolutie van 3.840 bij 2.160 pixels, gelanceerd. De tv wordt verkocht voor een prijs van 2999 Chinese yuan, wat omgerekend neerkomt op 360 euro. Voor dit bedrag kun je in Nederland nauwelijks een goede lcd led tv van dit formaat kopen. De tv beschikt onder meer over 8GB aan opslaggeheugen, 2GB aan werkgeheugen, een MediaTek-processor, en een  Tuqiang Engine Pro-beeldprocessor.

Skyworth lanceert ook een 50-inch model dat een omgerekende prijs van 720 euro heeft. Beide modellen komen voorlopig echter niet naar Europa. Skyworth heeft overigens vorige maand ook een goedkope oled tv aangekondigd die eind 2014 in de winkels moet liggen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.