Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sharp Quattron Pro: Hogere resolutie dan Full HD maar net geen 4K

Geschreven door
Geplaatst op14 januari 2014, 14:58 CategorieLcd en led tv's

Afgelopen week presenteerde Sharp tijdens CES 2014 de nieuwe tv line-up voor 2014. Naast hoge resolutie 4K Ultra HD tv’s introduceerde de fabrikant ook een high-end serie met Quattron Pro, in de VS Quattron+ genoemd. Deze techniek moet voor een hogere resolutie dan Full HD zorgen en maakt de weergave van 4K-materiaal mogelijk.

Sharp Quattron Pro

De nieuwe Quattron Pro-serie tv’s van Sharp beschikken over het unieke kenmerk dat ze om kunnen gaan met 4K-materiaal waardoor je, volgens Sharp, voorbereid bent op de toekomst. De tv’s kunnen 4K-materiaal weergeven maar niet in de volledige resolutie van 3.840 bij 2.160 pixels. Dat kunnen alleen de 4K tv’s in de hogere series. Toch bieden de modellen door het gebruik van subpixels wel een hogere resolutie dan Full HD, aldus Sharp.

Het klinkt allemaal nogal ingewikkeld maar het komt er op neer dat de Quattron Pro-techniek van Sharp van elke pixel twee subpixels maakt waardoor de resolutie volgens de fabrikant meer dan verdubbeld wordt. Dit moet een scherper beeld opleveren dan dat we gewend zijn van een traditionele Full HD tv; 16 miljoen subpixels tegenover 6 miljoen pixels. Het is dus eigenlijk te omschrijven als een tussenstap tussen Full HD en 4K Ultra HD.

De tv’s in de serie beschikken over een upscaler waardoor alle content die op tv weergegeven wordt automatisch omgezet wordt naar de Quattron Pro-resolutie. Wanneer je 4K-content op deze tv’s afspeelt wordt niet de maximale resolutie van het materiaal behaald maar wordt deze juist verlaagd om optimaal gebruik te maken van het grote aantal subpixels.

Bekijk de Sharp 2014 tv line-up.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.