Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Samsung: voorlopig geen goedkopere oled tv’s

Geschreven door
Geplaatst op12 januari 2014, 12:47 CategorieOled tv's

Afgelopen week vond in Las Vegas CES 2014 plaats en de verwachting was dat meerdere fabrikanten nieuwe oled tv’s zouden tonen. LG was echter de enige fabrikant met nieuwe modellen. Samsung focuste zich met name op 4K Ultra HD en heeft inmiddels laten weten voorlopig niet veel energie meer te steken in oled.

Samsung oled tv’s

Samsung had wel oled tv’s bij tijdens CES 2014 maar het betrof de Curved oled tv die vorig jaar al geleverd werd en een aantal prototypen. De Koreaanse fabrikant laat het voorlopig hierbij want S Kim, een topman bij het bedrijf, laat in een interview met USA Today weten dat we voorlopig geen goedkopere oled tv’s hoeven te verwachten.

Volgens Kim is het productieproces voor oled tv’s nog verre van optimaal, wat resulteert in prijzen die de gemiddelde consument niet voor een tv kan en wil betalen. Momenteel moet voor Samsung’s oled tv 8.000 euro betaald worden. Het bedrijf heeft geprobeerd de markt voor oled te vergroten maar de prijs blijkt een te hoge drempel te zijn. Diegenen die wachten op een betaalbare oled tv van Samsung moeten nog een aantal jaar geduld hebben. Kim geeft aan dat we de komende drie tot vier jaar geen goedkopere modellen van het bedrijf hoeven te verwachten.

Vrij baan voor LG

Deze uitspraak van Samsung zet de deur wagenwijd open voor concurrent LG. Het Koreaanse bedrijf introduceerde tijdens CES 2014 drie nieuwe oled tv’s met formaten van 55-inch tot 77-inch en heeft afgelopen jaar reeds twee modellen op de markt gebracht. LG maakt gebruik van een andere productietechniek en een andere displaytechniek dan Samsung, wat blijkbaar de juiste keuze is geweest. LG heeft onlangs meerdere nieuwe fabrieken voor oled-panelen geopend en is inmiddels ook begonnen met de levering van oled-panelen aan andere fabrikanten, waaronder Haier en Hisense.

 • Delen:

Reacties

 1. peter vb
  12 januari, 2014 om 20:45

  Zou het mischien ook niet een maketing verhaal zijn. Eerst 4K LED of LCD en daarna pas 4K OLED.

  • Martijn Chel
   12 januari, 2014 om 23:24

   Deels, maar Samsung zou nooit directe concurrent LG een grote voorsprong geven. Ik denk dat dat prioriteit 1 is voor hun 🙂

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.