Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Samsung verbetert smart tv platform voor 2014 tv’s

Geschreven door
Geplaatst op7 januari 2014, 0:19 CategorieSmart tv's

Samsung heeft zojuist tijdens een persconferentie in Las Vegas de nieuwe tv’s voor 2014 aangekondigd, waaronder de 2014 4K Ultra HD tv line-up. Naast de nieuwe hardware komt de Koreaanse fabrikant ook met een aantal verbeteringen voor het Smart tv platform.

Smart tv’s van Samsung worden volgens het bedrijf zelfs steeds eenvoudiger, sneller en leuker in gebruik. Er zijn diverse nieuwe functies toegevoegd, waaronder de Multi-Link feature. Hiermee kun je multitasken op het grote scherm. Door het scherm te splitsen en gerelateerde content op te roepen, kun je meerdere dingen tegelijkertijd doen. Terwijl je kijkt van live tv, houd je bijvoorbeeld een scherm open om te surfen naar gerelateerde content. Op de nieuwe U8500-serie van Samsung kun je het grote scherm onderverdelen in vier schermen, op andere modellen kunnen twee schermen gebruikt worden.

De 2014 versie van de Samsung Smart Hub werkt volgens de fabrikant intuïtiever en prettiger dan zijn voorganger. Met het nieuwe design wordt content zo georganiseerd dat het makkelijker toegankelijk is waardoor je meer controle hebt over de entertainment-ervaring. Zowel externe content, zoals een film of serie via een van de Video On Demand-apps, als eigen gemaakte content zoals foto’s en video’s zijn direct en snel te openen. Een eenvoudige zoekmachine kan op de nieuwe tv’s direct relevantie informatie over bijvoorbeeld een sportwedstrijd tonen.

Alles moet in 2014 ook een stuk vlotter lopen als we Samsung mogen geloven want de nieuwe tv’s beschikken over een geüpgrade quadcore-processor. De QuadCore Plus is twee keer sneller dan zijn voorganger en levert op alle gebieden verbeterde Smart tv prestaties. Zelfs bij het aanzetten van de tv zou dit al te merken moeten zijn. Ook heeft Samsung de afstandsbediening van de nieuwe tv’s op verschillende punten verbeterd, is de spraakbesturing met meerdere talen uitgebreid en kunnen de Smart tv’s in 2014 middels de vingers bediend worden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.