Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Samsung toont buigbare tv van 85-inch

Geschreven door
Geplaatst op7 januari 2014, 0:32 CategorieLcd en led tv's

Samsung heeft deze week tijdens CES 2014 diverse nieuwe producten aangekondigd maar liet ook een aantal interessante prototypen zien. Zo toonde de Koreaanse fabrikant een lcd tv met een display dat gebogen kan worden.

Samsung heeft al een oled tv met gebogen display gelanceerd en komt in 2014 met diverse 4K Ultra HD tv’s die beschikken over een gebogen display maar een display dat door de gebruiker zelf gebogen kan worden zagen we niet eerder. Het model in onderstaande video, gemaakt door CNET, is de eerste tv die middels een druk op de knop gebogen kan worden.

Volgens de Koreaanse fabrikant is dit ideaal voor diegenen die de kromming van de tv willen aanpassen aan de situatie. Kijk je bijvoorbeeld alleen tv dan kun je het scherm laten buigen. Kijk je met meerdere mensen tv dan zorg je dat het scherm compleet vlak is. Het gaat om een 85-inch model met lcd-paneel wat inhoudt dat het complete lcd-paneel met led-verlichting meebuigt.

Voorlopig gaat het echter nog om een prototype dat we niet op korte termijn in de winkels hoeven te verwachten. Wel kunnen we dit jaar een uitgebreide 4K Ultra HD tv line-up en een vernieuwd Smart tv platform verwachten.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.