Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Samsung Smart Home: Alle apparaten in huis met één app bedienen

Geschreven door
Geplaatst op5 januari 2014, 12:54 CategorieAlgemeen

Samsung heeft vandaag, een dag voordat CES 2014 van start gaat, de nieuwe Smart Home standaard aangekondigd. Hiermee wil het Koreaanse bedrijf alle apparatuur in huis met elkaar laten communiceren en de gebruiker middels één app de apparaten laten bedienen.

Samsung Smart Home

Samsung gaf vorige maand al aan zich in te gaan zitten voor een ‘slimmer’ huis waarmee onder meer de Smart tv met andere apparaten in huis kan communiceren. Smart Home is de eerste stap in deze richting en verbindt alle apparaten in huis, welke de standaard ondersteunen, met elkaar in de cloud. De fabrikant wil hiermee een hele nieuwe manier van leven in en rondom het huis creëren. Met Samsung Smart Home bedien je al je apparatuur in huis vanaf één enkel geïntegreerd platform. Hierop kunnen onder meer smartphones, tablets, koelkasten, wasmachines en tv’s aangesloten worden. De dienst draait om drie hoofdfuncties: Device Control, Home View en Smart Customer Service.

Device Control is om de verschillende apparaten daadwerkelijk te bedienen, bijvoorbeeld om het licht aan te zetten of je tv van kanaal te veranderen. Hiervoor is een speciale Smart Home app ontwikkeld, welke overal ter wereld toegang biedt tot je apparaten. Deze app werkt ook met spraakinvoer waardoor je bijvoorbeeld ‘ik ga weg’ kunt zeggen waarna verschillende apparaten automatisch uitgeschakeld worden. Home View is ook voor je smartphone of tablet en laat je kijken hoe het er thuis aan toegaat middels ingebouwde camera’s van verschillende producten. De Smart Customer Service houdt je op de hoogte als het tijd is om apparaten een onderhoudsbeurt te geven of onderdelen te vervangen.

Samsung-Smart-Home

CES 2014

In eerste instantie zal Samsung verschillende eigen producten tonen die middels de Smart Home standaard met elkaar verbonden kunnen worden maar het bedrijf gaat naar eigen zeggen ook samenwerkingen aan met andere fabrikanten en bedrijven. Hiermee wil Samsung een ‘connected home’ werkelijkheid maken. De eerste toepassingen van de standaard worden getoond tijdens CES 2014.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.